ZENIČANIN NA KROVU ZGRADE NAPRAVIO KUĆU Komšije besne: Nas niko ništa nije pitao, radi šta hoće!
Foto: Avaz.ba/ D. Pašalić

APSURD

ZENIČANIN NA KROVU ZGRADE NAPRAVIO KUĆU Komšije besne: Nas niko ništa nije pitao, radi šta hoće!

Bosna i Hercegovina -

Jedan Zeničanin je na krovu stambene zgrade napravio pravu kuću! Ovaj nesvakidašnji prizor u naselju Jalija na Jalimanovom putu, godinama izaziva pažnju prolaznika, ali i ljutnju stanara te zgrade.

Od terase na krovu on je odlučio da napravi objekat koji liči na kuću, a bez saglasnosti nadležnih službi. Fotografija ove neobične građevine nedavno je postavljena i na društvenim mrežama, gde je hit i izazvala je brojne, ugavnom negativne komentare.

Semira Karić iz Službe za urbanizam, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Grada Zenica potvrdila je da je građanin Safet Agović od njih zatražio saglasnost za gradnju, ali je nije dobio.

"U vezi s gradnjom kuće na zgradi ova služba nije izdala odobrenje, čak je dva puta davala odbijenicu. Koliko imam informacije, Služba za inspekciju donela je rešenje o rušenju, ali do danas nije realizovano," objašnjava Karić.

OGORČENI STANARI

Vidno ogorčeni stanari ove zgrade tvrde da Agović nije dobio nikakvu saglasnost ni od stanara, a da ova gradnja nije jedini posao koji je, kako tvrde stanari, radio na svoju ruku.

"Ko je to dozvolio, ostaje dugogodišnje pitanje. Nas niko ništa nije pitao. Radio je šta je hteo. Osim što je dogradio objekat na zgradi, razvodio je i grejanje kako je hteo i još štošta", navodi jedan od stanara sporne zgrade.

BEZ OBJAŠNJENJA

Na ovu problematiku na poslednjoj sjednici Gradskog veća upozorila je članica gradskog veća Sanja Renić, koja je izjavila da se ovakve i slične stvari dešavaju u poslednjih nekoliko godina.

"Ta kuća na zgradi nalazi se prekoputa moje zgrade. Žalosno je gledati svakog dana u to, a da niko ništa ne preduzima", navela je Renić.

Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove, nije novinarima mogla da da objašnjenje zbog čega nikad nije sprovedeno rešenje o rušenju ovog objekta, pravdajući to da je na čelu te službe svega deset meseci.

NIJE USAMLJEN PRIMER

Inače, ovo nije usamljen primer urušavanja izgleda grada. Tako u Zenici građani masovno, na svoju ruku, zatvaraju balkone, a postoje i zgrade s fasadom u čak četiri boje.

"Građani, prema pravilu, ne smeju da zatvaraju balkone bez saglasnosti. Ako se radi fasada, za to, takođe, treba saglasnost i ne sme jedan stanar da menjati fasadu nego to moraju učiniti svi", upozorava Semira Karić iz Službe za urbanizam.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/ D. Pašalić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUĆA GOTOVA ZA 24 SATA, A CENA SMEŠNA! Ruska tehnologija obezbeđuje svima krov nad glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track