DODIK OBJASNIO KAKO JE GLASAO U BEOGRADU: Ovo je jedino pravo koje koristim
Foto: Tanjug/Vlada Džuberović

BEOGRADSKI IZBORI

DODIK OBJASNIO KAKO JE GLASAO U BEOGRADU: Ovo je jedino pravo koje koristim

Bosna i Hercegovina -

Na lokalnim izborima za Skupštinu Beograda glasao je i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, utvrdivši kako "drugi put koristi demokratsko pravo" koje ima na osnovu dvojnog državljanstva.

"Koristim ovo pravo na osnovu dvojnog državljanstva koje sam dobio u skladu sa zakonima Srbije. To je pravo koje ja želim da povećam jer mnogo godina već zagovaram da i drugi ljudi u Republici Srpskoj imaju pravo na dvojno državljanstvo u Srbiji", rekao je Dodik, naglasivši kako u Srbiji koristi samo biračko pravo.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Ne koristim nikakva druga prava osim ovog demokratskog prava da mogu da glasam. Dakle, ne koristim ni prava socijalnog, zdravstvenog, penzionog jer to koristim u Republici Srpskoj. Ako je Srbija dala mogućnost da se na ovaj način mogu pojaviti i učestvovati u ovome - ja to samo koristim i ništa više", rekao je Dodik novinarima.

On je, na insistiranje novinara da kaže od kada ima dvojno državljanstvo i ima li i dvostruko prebivalište u Beogradu i Laktašima, u Republici Srpskoj, izvadio i pokazao pasoš Srbije. Dodik je rekao kako je glasao na izborima za Skupštinu Beograda jer "želi Srbiju koja je najvažnija za regionalnu stabilnost i razvoj".

"Želim Srbiju posvećenu razvoju i boljitku, Srbiju koja je, naravno, zagledana i prema Srbima u okruženju, pre svega u Republici Srpskoj. Republika Srpska smatra Srbiju svojom maticom i veoma smo zainteresovani za njenu

stabilnost", rekao je Dodik.

Kurir.rs/Večernji.hr Foto: Tanjug/Vlada Džuberović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track