(VIDEO) PUTINOVOM BAJKERU ZABRANILI ULAZAK U BIH: Vođa Noćnih vukova hteo da podrži Dodika, Sarajevo u panici!
Foto: Printscreen Youtube

stop za aleksandra zaldostanova

(VIDEO) PUTINOVOM BAJKERU ZABRANILI ULAZAK U BIH: Vođa Noćnih vukova hteo da podrži Dodika, Sarajevo u panici!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Vlasti Bosne i Hercegovine zabranile su ulazak osnivaču najmasovnijeg motociklističkog kluba na svetu "Noćni vukovi", Aleksandru Zaldostanovu, zvanom Hirurg, nakon što je američka ambasada u Sarajevu kritikovala dolazak ruskih bajkera.

Pripadnici ove čuvene bajkerske grupe bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, planirali su da posete 20. marta BiH kako bi dali podršku vlastima Republike Srpske i predsedniku Miloradu Dodiku.

Ovu informaciju koju je objavio portal Žurnal.info, zvanični izvori nisu mogli da potvrde. Iz Ministarstva bezbednostii su se pozvali na zakon o zaštiti ličnih podataka.

Zaldostanova su policijske agencije u BiH navodno procenile kao osobu koja može da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost, a zabrana ulaska u BiH izrečena je državljaninu Srbije Saši Saviću, vođi regionalnog ogranka "Noćnih vukova".

"Nemamo komentar na te tvrdnje", izjavila je portparolka Granične policije Sanela Dujković.

Odluka o zabranu ulaska u BiH za dvojicu bajkera već je navodno dostavljena Graničnoj policiji BiH.Nekoliko desetina ruskih bajkera najavilo je za iduću nedelju pohod po Srbiji i BiH, a u Banjaluci su trebali da se satatnu sa Dodikom.

U sredu je Ambasada SAD u BiH saopštila da posete kao što je poseta Noćnih vukova utiču na stabilnost, da nisu korisne i da ih ne treba podržavati.

"Na lokalnim je vlastima i odgovarajućim institucijama BiH da reše to pitanje. Apelujemo na organe vlasti BiH da ozbiljno shvate sve moguće bezbednosne pretnje", navodi se u saopštenju ambasade, prenosi regionalna televizija N1.

Kurir.rs/Jutarnji.hr/Tanjug

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track