ERDOGAN U SARAJEVU: Čuo sam da mi prete atentatom, zato sam i došao!
Foto: Reuters / Dado Ruvić

uoči skupa u zetri

ERDOGAN U SARAJEVU: Čuo sam da mi prete atentatom, zato sam i došao!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas u Sarajevu da je od turskih obaveštajnih službi dobio informaciju da se na njega sprema atentat tokom boravka u BiH, te istakao da je upravo zbog toga i došao.

"Ja sam čuo za ovu vest i upravo zbog toga što sam to čuo, došao sam ovde.

Jer, upravo ove pretnje nas ne mogu sprečiti da idemo putem kojim smo krenuli. Kada smo krenuli odlučni smo da idemo dalje tim putem", poručio je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

foto: Reuters / Dado Ruvić

Kao što znate, dodao je, ovde je danas na hiljade ljudi koji su došli iz različitih država i, ako, kako je rekao, oni ne vide lidera kojeg žele da vide, to ne bi bilo dobro za njega.

foto: Reuters / Dado Ruvić

"Mi ćemo danas sa njima da se vidimo i naš plan je potpuno drugačiji, idemo dalje baš kao one noći 15. jula 2006", rekao je turski šef države, upitan da komentariše da mu je tokom ove posete pećeno atentatom.

Erdogan je rekao da Turska posebnu važnost pridaje regionalnim odnosima, posebno odnosima BiH i Srbije i BiH i Hrvatske.

foto: Reuters / Dado Ruvić

"Razgovarali smo o vojnim, političkim kulturnim, turističkim, transportnim i poljoprivrednim pitanjima, šta možemo da uradimo i koje ćemo korake napraviti da saradnju u svim tim oblastima poboljšamo", rekao je Erdogan nakon sastanka sa Izetbegovićem.

foto: Reuters / Dado Ruvić

Erdogan je položio cveće na grob prvog predsednika BiH Alije Izetbegovića, oca Bakira Izetbegovića. U pratnji Erdogana bila je njegova supruga Emine Erdogan, predstavnici delegacije Turske, Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

foto: Reuters / Dado Ruvić

Erdogan će u Sarajevu će biti nešto kraće, nego što je to prethodno planirano.

Kako su preneli sarajevski mediji, Erdogan neće šetati Baščaršijom, neće klanjati akšam namaz u sarajevskoj džamiji i neće biti održan zajednički iftar (prvi obrok tokom meseca posta Ramazana).

Nakon predizbornog skupa u Zetri, Erdogan će još posetiti Internacionalni univerzitet, gde će biti održana ceremonija uručivanja počasnog doktorata turskkom šefu države.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / Dado Ruvić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track