ČELNICI MUP RS TUŽILI DAVORA DRAGIČEVIĆA: Traže mu 12.000 evra zbog klevete
Foto: AP

SLUČAJ DAVID DRAGIČEVIĆ

ČELNICI MUP RS TUŽILI DAVORA DRAGIČEVIĆA: Traže mu 12.000 evra zbog klevete

Bosna i Hercegovina -

Čelnici Ministarstva unutrašnjih psolova Republike Srpske (MUP RS) Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić, tužili su Davora Dragičevića, oca 21-godišjeg stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, za klevetu, tražeći od njega 24.000 konvertibilnih maraka (oko 12.000 evra) za naknadu štete od klevete.

Dragičević je na Fejsbuku kratko prokomentarisao: "Dete mi ubijeno i traže pare za klevetu".

Oni su i ranije podneli tužbu za klevetu protiv Dragičevića, koji ih svako veče na Trgu Krajine, od 26. marta kada se svako veče održavaju skupovi na kojima se traži istina o smrti mladića, naziva saučesnicima ubistva njegovog sina Davida Dragičevića.

foto: EPA

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas. Posle dva dana policija je saopštila da je mladić nastradao nesrećnim slučajem, dok porodica mladića tvrdi da je on 18. marta otet, zatočen, mučen, udavljen, a potom bačen u reku.

Povodom smrti Davida Dragičevića formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS, koji je pre par dana usvojio izveštaj u kome se, između ostalog navodi, da postoji osnov sumnje da je mladić ubijen i da se Tužilaštvo hitno mora odrediti u vezi sa tim pitanjem.

Skupština RS će 19. juna glasati o izveštaju Anketnog odbora.

Kurir.rs/Beta Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track