SRBIN U BOSANSKOM BRODU SKINUO ŠAHOVNICU SA JEDNOG AUTOMOBILA: Vlasniku je održao lekciju, a onda je objasnio zašto je to uradio (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

PROVOKACIJA

SRBIN U BOSANSKOM BRODU SKINUO ŠAHOVNICU SA JEDNOG AUTOMOBILA: Vlasniku je održao lekciju, a onda je objasnio zašto je to uradio (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U bosanskom Brodu muškarac srpske nacionalnosti skinuo je šahovnicu s automobila slavonskobrodskih registracija, preneli su hrvatski mediji.

Njegovo ime je Milan Stolić i ubrzo se i javio da objasni zašto je to učinio.

"Vidite, svi znamo da su ratne godine davno bile i prošle, ali rane su ostale. Ja sam dete ratnog vojnog invalida, živimo tu gde živimo, na granici, u samoj vatri... Nikad se nisu dešavali ozbiljniji problemi i nikad ne bi da ne dolazi do ovakvih provokacija. Ovo je većinsko srpsko stanovništvo, a ljudi iz Hrvatske redovno prelaze zbog trgovine i nikad se ne dešavaju ekscesi", rekao je Stolić.

"Ali nama je zabranjeno da pređemo u Hrvatsku kad idemo u Srbiju na utakmicu, znači samo da prođemo kroz državu nema zadržavanja. Ovo što sam učinio, učinio bih opet i učiniću ako dođe do toga. Naišao sam na šahovnicu, skinuo to sa haube i otišao da nađem vlasnika automobila da mu objasnim i da ga upozorim da to nije u redu i da više ne dolaze s takvim provokacijama ovamo. Možemo da živimo u miru ako se poštujemo, ako država neće zaštititi svoja obeležja i ako pušta na granici moramo mi", kazao je Stolić.

Bosanski Brod je grad i središte istoimene opštine na krajnjem severu Republike Srpske i BiH.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track