DODIK TVRDI: Iz Sarajeva migrantima pokušavaju da promene etničku sliku u BiH pred izbore
Foto: Fonet

optužio bošnjačke stranke

DODIK TVRDI: Iz Sarajeva migrantima pokušavaju da promene etničku sliku u BiH pred izbore

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je danas odbacio mogućnost smeštaja migranata na području srpskog entiteta i optužio bošnjačke stranke da ih motivišu da dolaze u BiH kako bi im dodelile državljanstvo i tako uticale na promenu etničke i verske slike.

"Ovo je namerna akcija političkog Sarajeva zajedno sa bezbednosnom službom koju vodi SDA da se u BiH pre izbora uvuče, kako su oni planirali, 150.000 migranata", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On tvrdi da će migrantima vlasti u Sarajevu regulisati status azilanata i potruditi se da dobiju državljanstvo BiH.

Dodik kaže da bi razmeštanje migranata podrazumevalo "ozbiljan pritisak na naš način života u Republici Srpskoj" i promenu etničke i verske strukture u BiH.

On, takođe, kaže da vlast u BiH manipuliše brojem migranata koji su ušli u zemlju i tvrdi da ih zapravo ima pet puta više.

Prema zvaničnim podacima, od početka nove migrantske krize krajem prošle godine u BiH je ušlo više od 5.200 migranata, navodi Hina.

Dodik, s druge strane, smatra da su središnje vlasti BiH u rasulu i da nemaju stvarne podatke budći da brojni migranti ulaze u zemlju putem ilegalnih prelaza.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja