ZAHTEV SARAJEVSKOG TUŽILAŠTVA: Otmičarki bebe u Hadžićima još 2 meseca pritvora
Foto: Facebook

MOGLA BI DA POBEGNE

ZAHTEV SARAJEVSKOG TUŽILAŠTVA: Otmičarki bebe u Hadžićima još 2 meseca pritvora

Bosna i Hercegovina -

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za Merhunisu Dedić, 28-godišnjakinji koja je početkom jula ove godine otela bebu u Hadžićima.

Tužilaštvo je zatražilo da joj se pritvor produži na period od dva meseca jer "postoji opasnost od bekstva i osumnjičena bi boravkom na slobodi mogla da ponovi krivično delo".

Merhunisi Dedić pritvor ističe u petak, a istog dana zaseda i sudijsko veće koje će odlučiti o ovom zahtevu.

Podsećamo, Bosnu i Hercegovinu je 5. jula potresla vest da je tog dana, u poslepodnevnim satima, žena otela novorođenče u Hadžićima. Bebina tetka Nađa Mehdi ispričala je da ju je sestra pozvala da čuva bebu i da je tamo već zatekla mlađu ženu u belom mantilu, s medicinskom maskom i stetoskopom oko vrata. Kad je sestra otišla, ta žena je otišla do toaleta i vratila se s pričom da je prosula vodu po pločicama, a kad je Nađa ušla da počisti, zaključala ju je u kupatilu i nestala s bebom.

Na sreću, Dedićeva je uhvaćena isto veče, a beba je nepovređena vraćena kući. Kasnije se saznalo da je Dedićeva lagala supruga i porodicu da je trudna. Kad je došlo vreme porođaja, rešila je da otme dete. Za to krivično delo može da bude osuđena na zatvor do tri godine.

Kurir.rs/RadioSarajevo.ba

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track