Najnovije vesti

RADNIK KOMUNALNOG PREDUZEĆA ORGANIZOVAO PLJAČKU MIGRANATA: Maskirali se u policajce i ukrali im 12.700 KM! Uhapšeno 5 ljudi, među njima i jedna žena
Foto: Avaz.ba

NESVAKIDAŠNJA PLJAČKA U SARAJEVU

RADNIK KOMUNALNOG PREDUZEĆA ORGANIZOVAO PLJAČKU MIGRANATA: Maskirali se u policajce i ukrali im 12.700 KM! Uhapšeno 5 ljudi, među njima i jedna žena

Bosna i Hercegovina

Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su četvoricu razbojnika koji se sumnjiče da su migrantima oteli 12.700 KM. Takođe, kasno sinoć uhapšena je i jedna žena.

Ovo su detalji pljačke koju je organizovao Mirnes Omeragić, zaposleni komunalnog preduzeća "Rad" iz Sarajeva.

Uhapšeni su Muamer Gušo, bivši radnik KJKP "Rad", Amar Kulović i Mehrudin Džanović. Tokom istrage utvrđeno je da Omeragić nakon smene u ovom komunalnom preduzeću krijumčari migrante za novac. Mahom se, prema izjavama uhapšenih, radi o narkomanima i kriminalcima. On je prošle nedelje predložio Guši da se i on uključi u posao.

foto: RTRS


Dogovorili su se da presretnu kombi s migrantima pod izgovorom da su policija i da im otmu novac, mobilne i sve ostale vredne stvari. Gušo, koji je trenirao kik-boks, odlučio je da u posao uključi i Amara Kulovića. Kulović je pristao, ali uz uslov da nisu u pitanju žene i deca. Čak je govorio da će mu dobro doći zarada pored posla kojim se bavi.


Izvor blizak istrazi dalje je otkrio kako je Omeragić rekao Guši da pripremi kombi za veći broj migranata koji će se nalaziti kod „Energoinvesta“. Međutim, Gušo je mogao samo da ponudi svoj "golf". To Omeragiću nije bilo dovoljno pa je insistirao na kombiju. Takođe je od Guše tražio da obuče neku uniformu i da se naoruža kako bi zaista izgledao kao policajac koji vrši redovnu kontrolu vozila.
Gušo je otišao u Olovsku ulicu, a ubrzo se pojavio i Mehrudin Džanović, vozač iz sadašnje Gušine firme, kako bi razdužio radnike i pazar. Džanović je znao čime se Mirnes Omeragić bavi i pristao je da uđe u posao. Ali je naglasio da neće tući niti pretresati, već samo prevoziti migrante.

 

Olovska ulica
Olovska ulicafoto: Avaz.ba

Na kraju Gušo uniformu nije nabavio, ali je obukao odeću tamnije boje, dok je Kulović na sebi imao bolničku uniformu KCUS-a, što je kasnije policija i pronašla tokom pretresa kuća osumnjičenih.

 

Gušo je kombi nabavio od komšije i dovezao ga do pumpe na Stupu pa je seo u svoj "golf". Mirnes Omeragić je tražio da idu u Vlakovo, gde bi sačekali kombi s migrantima. Na Vlakovu su se sklonili na jedan sporedni makadamski put i čekali da naiđe kombi s migrantima, što će se uskoro i dogoditi, a za volanom je bio Džanović, kako je i dogovoreno. Tu su s "oružjem" izašli na put i glumeći policajce signalizirali vozaču da stane.

foto: AP / Amel Emrić

Džanoviću su tražili dokumente, kako su se i dogovorili. Tada je iz kombija izašao jedan migrant i na engleskom jeziku molio da ih ne tuku, za šta su spremni dati novac. U kombiju je bilo i desetogodišnje dete. Ubrzo je iz vozila izašao još jedan migrant i ponudio novac da ih puste, tako da su svi dali mobilne i novac i sve ubacili u jednu vreću.

 

Sa plenom su otišli da se nađu s Omeragićem u Olovskoj ulici kako bi ga podelili. Od migranata su uzeli ukupno 12.700 KM. Omeragić je novac hteo da podeli tako što bi sebi uzeo pola, a njima trojici dao ostatak. Gušo se tome usprotivio pa je Omeragić ipak pristao da se novac podeli na jednake delove. Na kraju je Gušo završio sa 3.740 evra u džepu.

Panični poziv

 

Posle izvesnog vremena, Omeragić je pozvao Gušu i panično mu saopštio da je policija ispred KJKP „Rad“ i da mu nekako pomogne da sazna o čemu se radi. Gušo je otišao da „ispita teren“ i video policajce pored Omeragićevog vozila. Policija mu je rekla da se odmakne i ode. U rano jutro Gušu su probudili policajci, koji su pretresli kuću. Gušo im je predao oružje i odeću.

 

Priznanje u policiji

 

Odbranu Muamera Guše preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji je kratko kazao da je Gušo sve priznao u policiji.

 

Gušo humanitarac

 

Gušo trenutno sa suprugom A. G. ima firmu koja se bavi uslugama osiguranja i humanitarnog rada. Mehrudin Džanović je vozač u njegovoj firmi.

 

Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Avaz.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...