BIVŠI MARINAC ZAROBLJEN U BIH: Britanac (51) povredio karlicu u Mostaru, ali ne može kući na operaciju jer njegova osiguravajuća kompanija ne želi da plati transport! (VIDEO)
Foto: Printscreen Dejli Mejl

strašno

BIVŠI MARINAC ZAROBLJEN U BIH: Britanac (51) povredio karlicu u Mostaru, ali ne može kući na operaciju jer njegova osiguravajuća kompanija ne želi da plati transport! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Bivši britanski marinac Toni Tenant (51) slomio je karlicu tokom porodičnog odmora u Bosni i Hercegovini, ali uprkos činjenici da mu je operacija hitno potrebna da ne bi ostao bez mogućnosti da hoda, i dalje je u mostarskoj bolnici.

Tenat se povredio 25. avgusta u Mostaru, gde je otišao na odmor sa surugom Dorom i dve ćerke.

" Plivao je u delu gde su plivale i druge porodice i udario u nešto ispod vode. Znao je da se dogodilo nešto loše i odmah je izašao na obalu, koristeći samo ruke. Dovukao se do peškira i rekao supruzi da je povređen", kaže njegov kolega Tim Barns.

Tenant se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi. Dijagnostikovana mu je i ruptura bešike, a posebno zabrinjava unutrašnje krvarenje.

Doktori u Bosni izveli su komplikovanu proceduru kako bi mu omogućili bezbedan transfer u Veliku Britaniju gde bi bio ponovo operisan, ali kompanija "AXA", kod koje ima zdravstveno osiguranje, odbija da snosi troškove transporta, piše Dejli mejl.

"Naš tim je odlučio da ne može da plati opravak gospodinu Tenantu, jer je tokom odmora u Bosni učestvovao u opasnim aktivnostima", rečeno je iz kompanije "AXA".

Njegove kolege sada pokušavaju da skupe 20.000 funti koliko je potrebno da bi Tenant došao kući na lečenje. Do sada je putem kampanje na sajtu "Go fund me" prikupljeno 12.000 funti.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track