Najnovije vesti

BIĆA KOJA SU KANIBALA IZ BiH NATERALA DA POJEDE MAJKU: Mnogi misle da su DŽINI đavoli, ali evo o čemu se zapravo radi! (VIDEO)
Foto: Avaz.ba

JEZIVI DETALJI

BIĆA KOJA SU KANIBALA IZ BiH NATERALA DA POJEDE MAJKU: Mnogi misle da su DŽINI đavoli, ali evo o čemu se zapravo radi! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Sabahudin Velić (33) iz Bosankse Krupe u BiH priznao je ubistvo majke Nasihe (60) i kanibalizam. Prvi slučaj ljudožderstva u BiH uspaničio je tužioce, psihijatre, psihologe i istražitelje, koji su se prvi put u svojim karijerama susreli s ovakvim oblikom psihopatologije, a nadležni su ostali u još većem šoku kad je rekao da su ga na to naterala četiri džina.

Dok se po medijima, pomalo nezgrapno, prevodi da je reč o divovima ili đavolima, islamsko verovanje kaže nešto potpuno drugačije.

 

Naime, prema islamskim učenjima, džini su nevidljiva bića nastala od vatre slična ljudima po tome što imaju slobodnu volju, a oni će posle Sudnjeg dana završiti u raju ili paklu, svima prema zasluzi. S druge strane su anđeli (meleki) i đavoli (šejtani) koji odgovaraju hršćanskim ekvivalentima.

 

Međutim, oko džina se isprepliće mnoštvo priča, mitova i legendi. 

Verovatno najpoznatiji je duh iz Aladinove lampe koji u engleskom nosi naziv "genie" što se izgovara poprilično slično kao džin.

 

Sekirom raskomadao majku i onda je danima jeo

 

Podsetimo, Sabahudin je sekirom raskomadao majčino telo i danima jeo.

 

Delove tela pronašli su na najmanje sedam mesta zakopanih u dvorištu. Telo je komadao u garaži i nosio uokolo, piše 24sata.hr.

 

Mestom se priča da mu sve to nije bilo dovoljno i da je delove majke, nakon što ih je zakopao, sledećeg dana otkopao jer su mu to opet naredili glasovi u glavi. Tad je navodno s delova tela odvojio meso od kostiju i stavio ga pored potoka u nadi da će ga pojesti psi. To se nije dogodilo pa je danima pržio meso i jeo ga, dok je ostatke kostiju vratio u zemlju i zakopao ih.

 

Istraga o ovom slučaju je u toku.

 

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Avaz.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...