Najnovije vesti

LAZANSKI O DODIKOVOJ POBEDI: Više neće biti oprečnog odnosa Srba u Sarajevu i Banjaluci
Foto: Printscreen/ Youtube

GARANCIJA OPSTANKA RS

LAZANSKI O DODIKOVOJ POBEDI: Više neće biti oprečnog odnosa Srba u Sarajevu i Banjaluci

Bosna i Hercegovina

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da je pobeda Milorada Dodika za srpskog člana Predsedništva BiH garancija opstanka Republike Srpske, a da je najvažnije to što više neće biti oprečnog odnosa Srba u Sarajevu i Banjaluci.

Lazanski smatra da je "fantastičnom pobedom" Dodika i snaga oko njega nastavljen kontinuitet stabilnosti Republike Srpske.

"Više neće biti toga da Republiku Srpsku u organima u BiH predstavlja neko ko je opozicija vlasti u Republici Srpskoj. Te dihotomije više neće biti i ta kohabitacija je, na sreću, završila", izjavio je Lazanski.

On je istakao da će Dodik kao srpski član Predsedništva BiH i Željka Cvijanović kao predsednik Republike Srpske nastaviti da vode Srpsku ka njenim daljim uspesima.

"To je jako bitno za srpski narod u Republici Srpskoj. Pobeda predsednika Dodika garancija je opstanka Republike Srpske", naglasio je Lazanski.

Kada je reč o pobedi kandidata DF-a Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH, Lazanski je rekao da će Hrvati verovatno biti ogorčeni i da već sad neki prebrojavaju Komšićeva krvna zrnca, ali da je to problem između Bošnjaka i Hrvata.

"Prema tome, neka se oni sada deveraju između sebe. Pošto je Komšić multivektorski igrač, snaći će se on. Malo jedni, malo drugi i to je to", smatra Lazanski.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...