TRI TIMA INSPEKTORA U RAFINERIJI BROD: Ispitati stanje posle eksplozije
Foto: Printscreen YouTube

nesreća

TRI TIMA INSPEKTORA U RAFINERIJI BROD: Ispitati stanje posle eksplozije

Bosna i Hercegovina -

Republički ekološki, tehnički, kao i inspektori za zaštitu na radu i zaštitu od požara izašli su jutros na lice mesta, kako bi u delu svojih nadležnosti utvrdili činjenično stanje u vezi sa eksplozijom u Rafineriji nafte Brod, rečeno je Srni u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

"Uviđaj na licu mesta u smislu utvrđivanja uzroka incidenta vrše nadležni istražni organi, dok će inspektori Inspektorata Republike Srpske u fokus svog delovanja staviti sprovođenje mjera na zaštiti životne sredine, suzbijanju potencijalnih rizika, bezbednosti ostalih radnika, te sanaciji posledica", pojasnili su u Inspektoratu.

U Inspektoratu navode da važan faktor u sprovođenju inspekcijskog nadzora predstavljaju bezbedonosni uslovi za nesmetano i sigurno kretanje inspektora na mestu eksplozije, a od čega će zavisiti i dužina trajanja samog postupka s obzirom na to da je reč o kompleksnim postrojenjima.

U Rafineriji nafte u Brodu sinoć oko 21.30 časova došlo je do eksplozije i požara u kojem je jedno lice poginulo, a deset povređeno, ali nisu životno

ugroženi.

Kurir.rs/ATVBL

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja