NJOJ SU OTELI BEBU U HADŽIĆIMA: Prva ispovest majke Lejle! I 6 meseci posle otmice još živi u strahu!
Foto: Avaz.ba/M.Kadrić

HOROR

NJOJ SU OTELI BEBU U HADŽIĆIMA: Prva ispovest majke Lejle! I 6 meseci posle otmice još živi u strahu!

Bosna i Hercegovina -

U kuću bračnog para Lejle i Kenana Ismailovskog, čijeg je sinčića letos otela Merhunisa Dedić, ponovo se uvukao strah.

Kad su videli otmičarkinu fotografiju ispred zgrade Suda, koja je objavljena u medijima i suđenje koje je održano iza zatvorenih vrata, mladi roditelji su ponovo osetili strah i strepnju.

"Ukoliko Merhunisa ne bude adekvatno kažnjena, tužićemo Kliniku 'Jezero', jer je nedopustivo da sva odgovornost padne na otmičarku", odlučni su Ismailovski.

Majka Lejla je prvi put u javnosti sa svojom bebom. Sećanje na jezivi događaj od jula, kada je Merhunisa odnela dečačića iz stana u Hadžićima, probudilo je različite emocije kod Lejle. Od radosti što danas grli i ljubi svog sinčića živog i zdravog, do suza kada se seti momenta da su Merhunisini roditelji došli da joj se izvinjavaju.

Privođenje Merhunise Dedić
Privođenje Merhunise Dedić

"Merhunisu ne poznajem, ali znam da dolazi iz fine i čestite porodice. Najteže mi je palo kada sam ugledala njenog oca i majku na vratima stana. Majka joj je bila šokirana. Bilo je bolno gledati te ljude", priča plačući Lejla.

Od dana otmice bebe njen život više nije isti. Nerado priznaje da svaki dan nosi novi strah, a kada legne uveče, ima noćne more.

"U prvi mah nisam bila ni svesna šta mi se dogodilo. Bilo je to odmah nakon porođaja. Sada se bojim. U mom životu više ništa nije isto. Trudim se da živim normalno, ali, nažalost, sve se promenilo od tog dana. Imala sam ružne snove. Uznemirim se svaki put kad pomislim na to što smo proživeli. Sećanja bude stare strahove", govori Lejla držeći čvrsto svog sinčića.

Ona kaže da i posle četiri meseca mnoga pitanja nemaju odgovora. Nije joj jasno kako je Merhunisin suprug mogao da ne zna da ona zaista nije trudna, odnosno kako je poverovao u njenu lažnu trudnoću.

"Nelogično je da porodica Merhunisinog supruga nije znala za to. Ali sad je gotovo, bilo je šta je bilo. Bebu smo pronašli zahvaljujući jednom bračnom paru s Ilidže koji ima devojčicu. Imali su sreće pa su bili spaseni pakla koji smo mi prošli. Merhunisa je planirala i njihovo dete da otme, ali nije uspela. Predstavila se kao socijalna radnica, koja je došla da oduzme dete zbog nasilja u porodici", rekla nam je Lejla.

Smejući se i ljubeći svog sinčića, rekla nam je na kraju da ga više nikome "ne da“ i da ga od sada samo ona čuva.

U Tužilaštvo KS otac Kenan više neće da ide, jer je, kako nam je ogorčeno ispričao, svaka poseta ovoj instituciji završila bez ikakvog dogovora i rezultata.

"Kada sam tužioca pitao ima li neko odgovoran s klinike, on mi je rekao da zasad nema i slegnuo ramenima. Kako je Merhunisa mogla da stažira na Klinici Jezero, jer sam kao radnik jedne javne ustanove upoznat sa tom procedurom. Supruga je stažirala i znam kako to ide. Tužilac nije reagovao. Kako je mogla da uđe tek tako u Kliniku i kaže da radi tu. Znači, svako može da uđe unutra, obuče mantil i predstaviti se kao doktor", kaže nam Kenan.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/M.Kadrić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track