SMENJEN DIREKTOR ŠUMA SRPSKE ZBOG HAOSA: Umesto Marića postavljen Stojčić
Foto: RTRS

RAZREŠEN DUŽNOSTI

SMENJEN DIREKTOR ŠUMA SRPSKE ZBOG HAOSA: Umesto Marića postavljen Stojčić

Bosna i Hercegovina -

Nadzorni odbor ЈP Šume Republike Srpske razrešio je generalnog direktora ovog preduzeća Ristu Marića i imenovao za vršioca dužnosti Zorana Stojčića, dosadašnjeg izvršnog direktora u preduzeću.

Marić je između ostalog smenjen sa ove funkcije i zbog problema koji se dešavaju u Šumskom gazdinstvu "Klekovača - Potoci" iz Istočnog Drvara. Radnici ovog šumskog gazdinstva protestuju već 16 dana, jer je vršilac dužnosti direktora Nikola Јanković otpustio radnike iz Drvara i Istočnog Drvara i doveo radnike iz drugih opština, uglavnom iz Ribnika.

"Ta situacija nije rešena kako je nalagalo resorno ministarstvo. Јuče su ljudi iz Ministarstva došli sa nalogom da Milan Kecman preuzme funkciju vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva, a direktor je poslao komisiju sa drugim nalogom da na tu poziciju dođe Nikola Stojaković, ekonomista iz Ribnika. Tako ranije nije bilo dogovoreno", naveo je ranije izvor Srne iz "Šuma Srpske".

On je istakao da radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" i dalje traže zaštitu svojih prava i da bude smenjen vršilac dužnosti direktora Nikola Јanković.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track