BOSANSKI KANIBAL PROGLAŠEN NEURAČUNLJIVIM: Majku ubio sekirom, pa danima jeo njeno telo! Za sve okrivio CRNU MAGIJU!
Foto: Avaz.ba

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO REGION

BOSANSKI KANIBAL PROGLAŠEN NEURAČUNLJIVIM: Majku ubio sekirom, pa danima jeo njeno telo! Za sve okrivio CRNU MAGIJU!

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona kojom se krajiški kanibal Sabahudin Velić (33) iz Bosanske Krupe tereti za ubistvo majke Nasihe (60), koju je usmrtio sekirom, a potom jeo delove njenog tela.

Predsednica Kantonalnog suda u Bihaću Fata Nadarević pojasnila je da je u toku postupak ulaganja prigovora na optužnicu.

"Tim veštaka rekao je da je krivično delo počinio u stanju neuračunljivosti i, u skladu s tim, neće se uzimati izjava u pogledu izjašnjenja o krivici", kazala je Nadarević.

Nakon što budu rešeni prigovori, sledi takozvani skraćeni postupak, u kojem će se Veliću, najverovatnije, izreći mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u medicinskoj ustanovi. Velić je trenutno u pritvoru bihaćkog zatvora "Luke", gde je pod stalnim nadzorom lekara Kantonalne bolnice u Bihaću.

"Iz zatvora do sada nisam dobila nikakvu informaciju da je pritvorenik pravio probleme", kaže Nadarević.

Kanibalizam kakav nije zapamćen na ovim prostorima, otkriven je kad se Velić 14. septembra sam predao policiji u Sarajevu i mirno saopštio šta je uradio sa majkom.

Inspektori su sa zaprepašćenjem slušali njegovu ispovest o tome kako je desetak dana sekao, pekao i jeo delove tela nesrećne žene, dok je ostatak raskomadao i zakopao na različitim lokacijama oko kuće u naselju Baštra kod Bosanske Krupe.

foto: Profimedia, Avaz.ba

Sabahudin je izjavio da je pod uticajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini!

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona prekopavali su bagerima okolinu kuće Velića i širi lokalitet i tako pronašli delove tela nesretne žene.

Velić je dok je saslušavan u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona kazao da je, pre majke, zaklao svog psa. Plakao je dok je pričao kako je iskasapio psa, ali nije pokazivao emocije kad je govorio o ubistvu majke. Hladno je objasnio da je majku ubio da bi prineo žrtvu.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track