ZENIČKA MISTERIJA: Dvojica drugova pronađeni mrtvi u automobilu, ali od vozača 2 GODINE NEMA NI TRAGA!
Foto: Printscreen/Facebook

agonija ne prestaje

ZENIČKA MISTERIJA: Dvojica drugova pronađeni mrtvi u automobilu, ali od vozača 2 GODINE NEMA NI TRAGA!

Bosna i Hercegovina -

ZENICA - Uskoro će se navršiti dve godine od nezapamćene tragedije koja se dogodila u Lašvi kod Zenice kada je Amar Kozlić, upravljajući očevim automobilom, doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali njegovi prijatelji Huso Delić i Almen Begović.

Posle provoda mladići su se iz Viteza vraćali kući za Zenicu, ali je "audi" završio u reci Lašvi. Tela njegovih prijatelja su pronađena u automobilu, dok telo Amara nikada nije pronađeno.

Prema rečima Hasana Hodžića, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK) i dalje nema nikakvih novih informacija koje bi mogle dovesti do pronalaska Kozlića, međutim, policija ne odustaje.

" U ovakvim situacijama policija u saradnji s drugim agencijama radi na prikupljanju dokaza i saznanja koji bi mogli dovesti do pronalaska Kozlića. Nažalost, radi se o tragediji koja nije okončana ni nakon skoro dve godine i ovo je specifičan slučaj - kaže Hodžić.

foto: Printscreen Avaz.ba

U proteklom periodu pojavljivale su se brojne spekulacije. Postavljalo se pitanje je li Kozlić zaista završio u reci ili je živ. Njegova majka takođe je ispričala za Avaz da sumnja da je doživeo amneziju ili je otet. Posebno su bile šokantne tvrdnje Amarovog bliskog prijatelja Enesa, koji je putem Fejsbuka obznanio da mu se javila ženska osoba koja je tvrdila da je bila svedok Amarove otmice.

Iako je policija odmah proverila ove navode, još nema konkretnih pomaka u rasvetljavanju slučaja. Potrage koje je sprovodio MUP ZDK bile su najopsežnije do sada, a uprkos nadljudskim naporima ronilačkih timova, telo nikada nije pronađeno. Hodžić ne krije da su u proteklom periodu dobijali razna saznanja i informacije, međutim, nije došlo do pomaka u istrazi. Ovakvu tragediju i potragu za telom skoro dve godine istražioci MUP SBK ne pamte.

foto: Printscreen Avaz.ba

" Ne pamtimo slučaj poput ovog, da se osoba ovako dugo vodi kao nestala. Pozivamo građane da, ako imaju bilo kakva saznanja o ovoj tragediji, o tome obaveste najbližu policijsku stanicu", apeluje Hodžić.

Kozlićev prijatelj Enes pokušao je da animira javnost da se urade bilbordi u većim gradovima, sve kako bi se pronašao Amar ili dobila neka nova saznanja. Osmišljeno je da to bude bilbord s fotografijom Kozlića i natpisom "Traži se", međutim, ova ideja još nije zaživela.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track