TRAGEDIJA U HERCEGOVINI: Devojčica (9) preminula od ovčijih boginja!
Foto: Profimedia

TUGA

TRAGEDIJA U HERCEGOVINI: Devojčica (9) preminula od ovčijih boginja!

Bosna i Hercegovina -

Malo mesto u Hercegovini pogodila je strašna tragedija. Svi žale za devojčicom (9) koja je preminula od komplikacija izazvanih ovčijim boginjama nakon što je iz bolnice u Mostaru zbog komplikacija u lečenju poslali u Zagreb.

Devojčici iz Hercegovine stanje se pogoršalo u kolima Hitne između Splita i Zadra. Skrenuli su u Zadar i pokušali da je spasu u bolnici, ali bilo je kasno. Navodno je imala komplikacije nakon ovčjih boginja i upale pluća.

"Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu", napisala je učiteljica u oproštaju od Marije R. (9) iz BiH, koja je nakon velike borbe s vremenom umrla u bolnici u Zadru.

Tamo ih je, kažu upućeni, čekao spreman doktorski tim. Poznanici porodice kažu da su njeni roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na auto-putu, negde između Splita i Zadra, devojčici se stanje naglo pogoršalo.

Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu. Uprkos silnom trudu zadarskih doktora koji su učinili sve kako bi joj spasili život, devojčica je malo pre 19 sati preminula.

"Ovčije boginje, upala pluća i gnojna sepsa bili su uzrok smrti", kažu poznanici ove porodice, dodajući i kako je u mostarskoj bolnici sve odrađeno kako treba.

"Dežurni doktori hitnog bolničkog prijema preduzeli su sve mere, međutim uprkos njima devojčica je preminula", kaže dr Edi Karuc iz zadarske bolnice.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track