BOŽJA PORUKA! POSLE GODINA MUKA TROSTRUKA SREĆA: Bišćanka rodila zdrave trojke, Leonu, Ivana i Luku! (FOTO)
Foto: Printscreen Avaz.ba

čudo

BOŽJA PORUKA! POSLE GODINA MUKA TROSTRUKA SREĆA: Bišćanka rodila zdrave trojke, Leonu, Ivana i Luku! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

BIHAĆ - Troje dece rođene istog datuma, u razmaku od samo nekoliko minuta, retkost je i medicinsko čudo, ali i sreća koju oseti mali broj roditelja. Među njima su i Bišćani Emilija i Anto Vuković.

U ponedjeljak 14. januara, deset minuta posle ponoći, u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” na svet je stigla Leona, minutu kasnije Ivan, a potom i Luka. Bebice su teške 1,9, 2,2 i 2,3 kilograma.

"Divno se osećam, trostruka sreća i olakšanje, jer je sve dobro prošlo. I tata je ponosan i sretan. Bio je posvećen tokom cele trudnoće, a pogotovo sad, kad su nam bebe stigle", kaže Emilija.

foto: Printscreen Avaz.ba

Na vest da Emilija nosi trojke, u porodici Vuković svi su bili iznenađeni.

"Iskreno, mislim da samo ja nisam bila u čudu. Brzo sam prihvatila sretnu vest i shvatila sam to kao Božiju poruku za sve ono što sam proživela s obzirom na to da sam u poslednjih pet godina imala dva spontana pobačaja", kaže Emilija, koja već ima desetogodišnjeg Dorijana.

Emilija je trenutno nezaposlena, a muž Anto radi u Hrvatskoj i uvek je na terenu. Zato ne kriju da očekuju podršku vlasti.

" Nadamo se da će nas podržati, jer ovoliku porodicu nije lako izdržavati sa jednom platom. Nadam se zaposlenju, po struci sam vaspitačica u vrtiću", kaže sretna majka.

foto: Printscreen Avaz.ba

Porodila se carkim rezom, što je uobičajeno kod takvih trudnoća, ističe lekarski tim koji je uspešno vodio Emilijinu trudnoću i porođaj. Među njima su ginekolozi Sulejman Kulenović, Vanja Alibegović i anestiziolog, dr. Eldin Halilbašić.

" Majka i bebe su odlično, težina je idealna. Carski rez smo napravili u 35. sedmici trudnoće, što je izvrstan rezultat, jer se inače ovakve trudnoće završavaju sedmicu-dvije ranije" kaže dr. Kulenović.

Pre dve godine, u KB “Dr. Irfan Ljubijankić” također su rođene trojke.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avat.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja