DODIK: Pitao sam Izetbegovića o inicijativi za promenu imena Republike Srpske... Samo me gledao!
Foto: Atvbl.com

NEMUŠTI JEZIK

DODIK: Pitao sam Izetbegovića o inicijativi za promenu imena Republike Srpske... Samo me gledao!

Bosna i Hercegovina -

ISTOČNO SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je na sastanku s liderima SDA i HDZ-a BiH u ponedeljak, Bakira Izetbegovića upitao za incijativu o promeni imena Republike Srpske.

"Nismo nešto o tome razgovarali, ali sam ga upitao da li je ozbiljan u vezi s tim, a on me je samo gledao", rekao je Dodik, koji je zajedno sa ambasadorom Rusije Petrom Ivancovim položio venac kod spomen-ploče nekadašnjem ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu, koji je poznat po tome što je blokirao u Savetu bezbednosti Nacrt rezolucije o Srebrenici koju je predložila Velika Britanija.

On je ponovio da je u ovom trenutku otvoreno pitanje formiranje vlasti i da na pomenutom sastanku s Izetbegovićem i Draganom Čovičem nije bilo nikakvih pomaka, preneli su banjalučki mediji.

"Bili smo nedavno u Briselu i tamo je rečeno da ničim nije uslovljeno formiranje vlasti ni MAP-om, ni NATO-om niti bilo kakvim upitnicima", rekao je Dodik.

Novinari su ga upitali da li je rišeno pitanje njegovog obezbeđenja, budući da insistira na pripadnike MUP Ra, dok je nadležnost na Direkciji za koordinaciju policijskih tela BiH, Dodik je rekao "anketirajte ove momke iza mene i videćete odakle dolaze, iz MUP RS".

On je rekao da političari iz Srpske svakodnevno doživljavaju pritiske zbog ulaska BiH u NATO, te da se odluka Skupštine RS o vojnoj neutralnosti ne uvažava. Govoreći o problemima s migrantima rekao je da je zato najviše odgovorna "aktuelna nesposobna struktura" na nivou države.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen ATVBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track