UJIĆ: Nijedan migrant u BIH više neće biti premešten bez saglasnosti nadležnih!
Foto: AP / Amel Emrić

iz kantona u kanton

UJIĆ: Nijedan migrant u BIH više neće biti premešten bez saglasnosti nadležnih!

Bosna i Hercegovina -

Pitanje migranta i dalje je jedno od oseljivijih u BIH, a jutros je u Bijeljini pronađeno pet ilegalnih migranata iz Sirije i Irana.

Kako je saopšteno iz iz bijeljinske Policijske uprave, oni kod sebe nisu imali potvrde o nameri za podnošenje zahteva za azil.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da nijedan migrant neće biti premešten iz jednog kantona Federacije BiH (FBiH) u drugi ukoliko ne postoji saglasnost Koordinacionog tela za pitanje migracija BiH, načelnika opština i nadležnog policijskog komesara u kantonu u koji se nameravaju izmestiti migranti.

"Neće biti premještanja bez najave. Sad u tome učestvuje i načelnik opštine Hadžići i policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo. Ne može niko ni davati izjave, a ni premeštati. O tome će odlučivati Koordinaciono telo za pitanje migracija BiH na čijem čelu se nalazi ministar bezbednosti Dragan Mektić", rekao je Ujić za "Kliks".

Ukoliko bude zahteva iz Unsko-sanskog kantona o njima će se odlučivati na Koordinacionom telu, koje ne može doneti odluku o premeštaju bez saglasnosti načelnika opštine i policijskog komesara u drugom kantonu.

"Jednostavno, mora biti saglasnosti. Ne može neko iz jednog kantona premeštati u drugi kanton, a da vlast u tom kantonu ne bude saglasna", poručio je Ujić.

Kurir.rs / RTRS

Foto: AP /Amel Emrić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track