DODIK POTVRDIO: Formiranje Saveta ministara BiH do kraja meseca
Foto: Beta/Miloš Miškov

konačno

DODIK POTVRDIO: Formiranje Saveta ministara BiH do kraja meseca

Bosna i Hercegovina -

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da će danas u Sarajevu biti održan sastanak u vezi sa formiranjem Saveta ministara BiH.

Fena prenosi da Dodik veruje da će taj posao biti okončan do kraja ovog meseca i posete komesara za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Johanesa Hana Sarajevu.

"Danas imamo sastanak u Sarajevu i mislim da imamo finalnu izjavu o principima vezano za formiranje vlasti", kazao je Dodik i dodao da se na nivou BiH ne pravi nikakva koalicija, ni politička, ni programska.

On je rekao da će se, nakon što se potvrdi ta izjava, razgovarati o podeli resora u Savetu ministara.

"Okupljeni smo u skladu s Ustavom i zakonima, pa verujem da ćemo danas to uspeti da finalizujemo. što se nas tiče sadašnji tekst te izjave je prihvatljiv i očekujemo da se drugi partneri s tim slože. Moguće je da narednih dva-tri dana imamo sednicu Predsedništva BiH i predložimo predsedavajućeg Saveta ministara", naveo je Dodik.

On je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da Evropska unija iskazuje očekivanja da formiranje Saveta ministara bude završeno što pre, kao i da su i članovi Predsedništva BiH tokom posete Briselu istakli da će to biti okončano tokom marta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track