BAKIRE, BOLJE GA NEMOJ BRANITI: Skandalozno opravdanje Izetbegovića za čelnika SDA koji je napao novinara (VIDEO)
Foto: Printscreen, Printscreen YouTube

sramota

BAKIRE, BOLJE GA NEMOJ BRANITI: Skandalozno opravdanje Izetbegovića za čelnika SDA koji je napao novinara (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U Sarajevu zaseda Glavni odbor Stranke demokratske akcije, a na početku, prisutnima se obratio predsednik partije Bakir Izerbegović.

Između ostalog, on je prokomentarisao napad predsednika Opštinskog odbora SDA Huse Ćesira na fotoreportera portala Žurnal Adija Kebe koji se dogodio u četvrtak, kada je Kebo fotografisao ulaz u firmu čiji je Ćesir vlasnik, prenose mediji u BiH.

Izetbegović je rekao da se radilo u incidentu, i konstatovao da Ćesir nije napao čoveka, već kameru.

"Juče ili prekjuče se dogodio indident, kada je Huso Ćesir napao kamermana. Ustvari, on je napao kameru, dakle, nije napao čovjeka, ali mu je otimao kameru i udarao po njoj“, rekao je Izetbegović.

On je dodao da se posle toga podiglo mnogo prašine: „Znate, sada svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Mi ćemo naravno, osuditi svaki vid nasilja, ali sada će tražiti da se čovek isklučiti iz stranke i kazni. Kada novinari naprave sankcije i iz udruženja isključe samo jednog koji je u ovoj državi u glavama ljudi napravio haos, koji uznemiravaju, ulaze u privatni život, kojima istina nije sveta..., kada jednog takvog isključe, onda ćemo i mi Ćesira“.

Izetbegović je još dodao da je „Ćesir zaslužan čovek“, „bio je dobar borac“, „dobar SDA-ovac“, te da je to i dalje, ali da su mu zbog „svakodnevnih provokacija popustili živci, te je uradio nešto što nije trebao“.

Kurir.rs/Al Džazira Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track