IZ REVOLTA SAM BACIO DETE, NERVIRALO ME JE ŠTO PLAČE: Otac iz Bratunca koji je ubio sina od 5 meseci izneo zapanjujuću odbranu
Kuća u kojoj se dogodio zločin, Foto: Avaz.ba

UŽASAN SLUČAJ

IZ REVOLTA SAM BACIO DETE, NERVIRALO ME JE ŠTO PLAČE: Otac iz Bratunca koji je ubio sina od 5 meseci izneo zapanjujuću odbranu

Bosna i Hercegovina -

Zoran Milošević (28) iz Bratunca, osumnjičen za teško ubistvo petomesečnog sina, tokom saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, priznao je da je bebu jer ga je iritiralo što plače.

Milošević je pred tužiocem, u prisustvu svog advokata i staratelja, ispričao sve detalja zločina. Naveo je da je beba neprestano plakala, a majka nije htela da ga nahrani.

"Tada mi se obratila nevenčana supruga i rekla mi da ne spremam pokvareno mleko. Rekao sam joj da spremam sveže pa sam rashladio prokuvano mleko da ne bi bilo vrelo. Pozvao sam suprugu da mi pomogne, ali je ona vikala i više puta je ponovila da spremam pokvareno mleko. Iz revolta sam uzeo dete iz kreveca i bacio ga na krevet na kome je ona ležala", rekao je.

Zoran je inspektorima rekao kako je Jelena počela da viče na njega i da ga grebe po licu.

foto: Profimedia

"Kad je nahranila i presvukla dete, primetili smo da mu je jedna noga otekla i poplavela, a dete je sve vreme plakalo. Ustali smo i otišli kod strica i on nam je rekao da bebu moramo da odvedemo kod lekara", ispričao je Zoran.

On je tvrdio da je bebu udario vrhom šake. Dete je zadobilo teške povrede, opasne po život, od kojih je preminulo 3. aprila u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzli.

Prema rečima tužioca Kerovića, Sud je prihvatio predlog Tužilaštva i Miloševiću odredio jednomesečni pritvor. Milošević će u početku biti iza rešetaka, a nakon što se stvore uslovi, biće prebačen u Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac, gde će se utvrditi njegova uračunljivost.

Budući da je i Miloševićeva nevenčana supruga Jelena, takođe, imala psihičkih problema, postavlja se pitanje kako je njima dvoma uopšte dozvoljeno da sami odgajaju novorođenče.

Stanovnici Bratunca prepričavali su kako su se oboje lečili na Sokocu, ali u Zavodu za forenzičku psihijatriju Sokolac i u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac negiraju da su Zoran i Jelena ikada bili njihovi pacijenti.

Treba da se utvrdi ima li i odgovornosti radnika Centra za socijalni rad u Bratuncu, čiji su Miloševići bili štićenici.

Sudski veštak, profesor doktor Zdenko Cihlarž iz Tuzle utvrdio je da je smrt deteta nastupila nasilno i neposredno usled teškog oštećenja važnih centara u mozgu.

foto: RTRS

Beba je imala više povreda, a najmanje dve na glavi. Prema mišljenju veštaka, dete je na levoj strani temena imalo povredu koja je nastala od snažno zamahnutog tupog mehaničkog oruđa.

Tužilaštvo je došlo do saznanja da je petomesečna beba i ranije bila izložena nasilju, što je, takođe, predmet dalje istrage. To se odnosi na činjenicu da je beba imala prelom leve noge za koji se sumnja da je nastao pre ubistva. Odgovore na ta pitanja mogla bi dati relevantna medicinska dokumentacija.

Milošević je živeo u nevenčanom braku sa suprugom Jelenom u kući u naselju Zagoni kod Bratunca. O Miloševiću se brinuo njegov stric, koji mu je izgradio i kuću, jer je Zoran Milošević kao jednogodišnjak ostao bez oca. Majka mu se preudala u Srbiji.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja