TEGELTIJA O AFERI "POTKIVANJE": Jasno se čuje na snimku da kažem da ne mogu sad da mu pomognem!
Foto: YouTube prtscr / BHRT

predsednik VSTS BIH

TEGELTIJA O AFERI "POTKIVANJE": Jasno se čuje na snimku da kažem da ne mogu sad da mu pomognem!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog veća Milan Tegeltija komentarisao je snimak razgovora između njega i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA Marku Pandži koji je danas objavio portal Žurnal.

"Jedini moj komentar je da čak i ovakav kakav je taj snimak, isečen i zakonski vrlo upitan, u celosti potvrđuje navode iz mog demantija. I na tom i takvom snimku se jasno čuje kako govorim 'Ja ti sad ništa ne mogu pomoći', i gospodina Aleševića upućujem da mi dostavi dokumente, broj predmeta i postupajućeg tužitelja, a što je redovna praksa u VSTS po prigovorima stranaka na dužinu trajanja postupka", naveo je Tegeltija za N1.

Žurnal je ranije objavio da je predsednik VSTV-a Milan Tegeltija umešan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao krivičnim istragama. Žurnal navodi da je za predsednika VSTV-a Milana Tegeltiju, inspektor SIPA iz Banjaluke Marko Pandža preuzeo 2.000 KM, da kako tvrdi Žurnal, ubrza istragu za biznismena Nermina Aleševića iz Velike Kladuše koji je suvlasnik kompanije u krugu Agrokomerca. Alešević se požalio na nefunkcionisanje rada Tužilaštva KS.

Danas je Žurnal objavio i video razgovora inspektora SIPA Marka Pandže i biznismena Nermina Aleševića, i predsednika VSTV-a Milana Tegeltije sa Aleševićem, u kojima Tegeltija navodi da će završiti predmet u Tužilaštvu KS.

Kurir.rs / Slobodnabosna.ba

Foto: YouTube prtscr / BHRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track