DODIK OSUO PALJBU PO ŠVARC-ŠILINGU: On je profesionalni srbofob, bošnjački lobista i politički parazit koji je sve radio na štetu Srba i Srpske!
Foto: Dado Đilas/Youtube

oštre reči

DODIK OSUO PALJBU PO ŠVARC-ŠILINGU: On je profesionalni srbofob, bošnjački lobista i politički parazit koji je sve radio na štetu Srba i Srpske!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling, profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit, koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i Republike Srpske.

Na pitanje da prokomentariše optužbe koje je Švarc-Šiling izneo na njegov račun, i upitavši "kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva", Dodik je rekao da su "visoki predstavnici, pa tako i Švarc-Šiling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljugu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome".

"Pogotovo to pravo nema Švarc-Šiling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese", konstatovao je Dodik.

On je ocenio da "insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova".

"To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Švarc-Šilinga, specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje". naglasio je Dodik.

Kristijan Švarc-Šiling je rekao da "problem vidi u Miloradu Dodiku" za koga kaže da je "ekstremni srpski nacionalista koji se isključivo rukovodi navodnim srpskim interesima, pri čemu prelazi preko interesa zajedničke države ne obazirući se kakvu joj štetu time nanosi.

Kurir.rs/RTRS Foto: Dado Đilas/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track