BAKIR UDARIO NA DODIKA: Prvo Akcioni plan za NATO, pa onda Savet ministara, to nije toliko važno!
Foto: Profimedia

KONTRA!

BAKIR UDARIO NA DODIKA: Prvo Akcioni plan za NATO, pa onda Savet ministara, to nije toliko važno!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije BiH, smatra je da je preambiciozno očekivati da Savet ministara BiH bude formiran u roku od mesec dana i dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države NATO-u.

Kada "odvežemo taj čvor", "nije toliko ni važno" da li će Savet ministara biti formiran za dva ili dva i po meseca, rekao je on u intervjuu koji će večeras biti emitovan na sarajevskoj BHRT.

Izetbegović kaže da je, s tim u vezi, najvažnije ispoštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsedništva BiH I Saveta ministara BiH. Ako tako ne bude, prema njegovim rečima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Šef dilomatije BiH u novom sazivu Saveta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je odlazeći predsedavajući najvišeg izvršnog Denis Zvizdić odbio da bude na toj funkciji.

"Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojh privatnih planova", rekao je Izetbegović.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track