Najnovije vesti

DŽAFEROVIĆ NAŠAO KRIVCA: Uzrok problema je to što Srpska sprečava put BiH u NATO
Foto: Printtscreen YouTube/N1

GAŽENJE VOLJE SRBA

DŽAFEROVIĆ NAŠAO KRIVCA: Uzrok problema je to što Srpska sprečava put BiH u NATO

Bosna i Hercegovina

SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da je uzrok svih današnjih problema unilatiralno nastojanje predstavnika iz Republike Srpske da se spreči put zemlje u NATO, odnosno da se ne dostavi ANP u okviru odobrenog MAP.

 

"Niko nema pravo da svojom samostalnom akcijom to obustavlja. Ako neko misli da stvari treba da idu drugačije, onda to treba da testira kroz institucije BiH. Samostalno, bez odluke institucija, vršiti takve akcije niti je legitimno niti je legalno. Uzrok problema je u tome, u nepoštovanju principa vladavine prava", rekao je Džaferović, prenosi sarajevska TV N1.

 

On je dodao da ne zna šta bi mogao da bude drugi put BiH, osim u NATO, i da put ne može biti parcijalna primena tog principa i ponašanje da se neki zakoni poštuju, neki ne.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da bi mogao da se povuče iz koalicije, Džaferović je kazao da za njega ne postoje druge opcije.

 

"Da li će gospodin Dodik napustiti koaliciju ili ne, to je stvar njega i njegove stranke. Ja mislim da mi imamo dogovorenu parlamentarnu većinu na državnom nivou i da ne bi trebalo tim pitanjem usložnjavati proces formiranja vlasti", rekao je Džaferović.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...