MILORAD DODIK: NATO je ispisao najsramnije stranice istorije u Evropi od završetka Drugog svetskog rata!
Foto: AP

narod pamti bombardovanje

MILORAD DODIK: NATO je ispisao najsramnije stranice istorije u Evropi od završetka Drugog svetskog rata!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da je bombardovanjem, najpre, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svetskog rata.

"Vazdušnim operacijama na Republiku Srpsku NATO se otvoreno svrstao na jednu stranu u građanskom ratu u BiH i uticao na konačan ishod rata. Osiromašeni uranijum, koji je u tim operacijama bačen na teritoriju i Srpske i Srbije, i danas ubija našu decu, pa se može reći da NATO operacije i 24 godine posle imaju pogubne efekte po Republiku Srpsku i njen narod", rekao je Dodik povodom 9. septembra - Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj.

U danu kada se sećamo svojih postradalih, ranjenih i bolesnih, Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji se i danas bore sa najtežim bolestima, kao posledicom operacije NATO saveza.

"Vazdušni udari NATO-a devedesetih godina prošlog veka na Republiku Srpsku ostavili su trajan i neizbrisiv pečat u kolektivnoj svesti našeg naroda", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas se obeležava Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track