Najnovije vesti

DODIK: Komšić u UN iznosio svoje privatne stavove! Za ono što je pričao nema saglasnost druga dva člana predsedništva!
Foto: Profimedia

reagovanje na nastup u njujorku

DODIK: Komšić u UN iznosio svoje privatne stavove! Za ono što je pričao nema saglasnost druga dva člana predsedništva!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je da je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić u obraćanju na Generalnoj skupštini UN izneo privatne stavove, jer za ono što je pričao nije dobio saglasnost druga dva člana tog najvišeg državnog tela.

Dodik kaže da je "Komšić jedna prevara, jer je za hrvatskog člana Predsedništva izabran glasovima Bošnjaka".

"Taj identitet prevare kod njih stalno postoji. Opet ću reći i stojim iza toga, da želim i u ovom trenutku da se formira vlast u BiH. To je logično nakon izbora. Ali, nikakva priča o članstvu i kretanju ka NATO, neće se desiti", poručio je Dodik.

Istakao je da Komšić pokušava da to predstavi kao neke svoje ciljeve.

foto: EPA

Željko Komšić za govornicom Generalne skupštine UN

"Pa kada BiH nije bila u krizi. Ona je u krizi od kada postoji. Pitam, ima li period da se beleži u BiH kao period prosperiteta?! Jednostavno, ja da sam želeo da napravim krizu, to sam mogao da uradim. Mogao sam da blokiram Predsedništvo, ali nisam. Neko drugi je rekao da se ne može formirati Savet ministara, nisam ja", navodi Dodik.

U tom smislu, kaže, ako bi neko želeo da upotrebi logiku, video bi da je, kako ističe, "Komšić jedno političko nedonošče ubačeno na izborima".

"Komšić je smišljen kao podvala Hrvatima. On pokušava da se nametne. Da bi Predsedništvo imalo snagu, mora da ima saglasnost sva tri člana. To što Komšić sada iznosi, to su privatni stavovi i nepoštovanje Predsedništva", poručio je Dodik.

Komšić je u obraćanju na GS UN u Njujorku kritikovao susede rekavši da pojedinim aktvnostima unose nemir i destabiiziju BiH s ciljem njihovih političkih interesa.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...