DODIK SA SALTEROM: Što pre formirati Savet ministra bez ucena članstvom u NATO!
Foto: Beta/Slobodan Miljević, EPA

VAKUUM U VLASTI

DODIK SA SALTEROM: Što pre formirati Savet ministra bez ucena članstvom u NATO!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru da je spreman da radi na svim evropskim pitanjima i podsetio da je to dogovoreno i sa Evropskom komisijom prilikom sastanka članova Predsedništva BiH u februaru u Briselu.

"Dodik je naglasio da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očigledno da je zbog uslovljavanja ostala dva člana Predsedništva godišnjim nacionalnim planom (s NATO) kao preduslovom za formiranje Saveta ministara žrtvovan evropski status BiH", saopšteno je sinoć iz njegovog kabineta.

Dodaje se da je na jučerašnjem sastanku u Sarajevu Dodik preneo Satleru da pri takvom stanju stvari, gde se pokušava da se formiranje vlasti uslovljava članstvom u NATO, nije siguran da li je formiranje vlasti u ovom trenutku moguće. U saopštenju se kaže da je Dodik rekao da je jedino racionalno da se formira Savet ministara BiH i da se što pre na dnevni red stavi evropska agenda. Navodi se da je Dodik istakao da se ne mogu prihvatiti nikakve ucene.

"Satler je naglasio da se mora raditi ubrzano na formiranju Saveta ministara, odnosno vlasti u BiH, jer su zbog toga zarobljena mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track