GRADONAČELNIK BIHAĆA OČAJAN ZBOG MIGRANTSKE KRIZE: Dogorelo nam je do nokata! Prestajemo da dajemo pomoć Vučjaku, pustićemo da SVE ESKALIRA!
Foto: Avaz.ba/S. Saletović

vlada na potezu

GRADONAČELNIK BIHAĆA OČAJAN ZBOG MIGRANTSKE KRIZE: Dogorelo nam je do nokata! Prestajemo da dajemo pomoć Vučjaku, pustićemo da SVE ESKALIRA!

Bosna i Hercegovina -

"Migrantska kriza postoji samo u Bihaću u svoj svojoj veličini, nemamo nikakvu pomoć drugih institucija i zato ćemo sada pustiti da eskalira", poručio je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Kazao je da će od idućeg ponedeljka prestati da daju novac za Vučjak, u koji su do sada uložili 100.000 KM, a da će, ako i to ne urodi plodom, formirati kamp Krajišnika pred Parlamentom BiH.

"Dogorelo nam je do nokata", rekao je Fazlić.

Istakao je da ministar bezbednosti Dragan Mektić umanjuje situaciju kao da kriza ne postoji i da nije tačno da u BiH ima oko 4.000 migranata.

foto: EPA / Fehim Demir

"Sad ih u Bihaću ima oko 6.000. Kad god se govori o novcu, svi pokušavaju da izvuku neku korist, a Bihaću niko ni marke nije dao", rekao je Fazlić.

Dodaje da traže plan, ne za migrantsku krizu, već za Bihać.

Ukazao je i na ponašanje Hrvatske kazavši da migrante vraća u BiH.

"U nedelju su devet njih vratili", tvrdi Fazlić i dodaje da u Bihać dnevno dođe najmanje 150 migranata iz Sarajeva.

"20.000 litara vode se svaki dan odnese u centar, plaća se održavanje, finansiramo Crveni krst sa određenim sredstvima i ne možemo više. Ovo je tema o kojoj mi pričamo već dve godine, ovo je bomba koja ima sporogoreći fitilj. Tražili smo pomoć od svih institucija FBiH i nismo dobili pomoć", zaključio je Fazlić.

Kurir.rs/Avaz.ba/Radiosarajevo.ba Foto: Avaz.ba/S. Saletović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track