Najnovije vesti

UBIO KUMA, UMOTAO U NAJLON I SAKRIO U NAPUŠTENOJ ŠUPI: Đorđe (28) iz Jablanice presudio Luki (34) zbog uvrede
Foto: Profimedia

SUĐENJE

UBIO KUMA, UMOTAO U NAJLON I SAKRIO U NAPUŠTENOJ ŠUPI: Đorđe (28) iz Jablanice presudio Luki (34) zbog uvrede

Bosna i Hercegovina

Đorđu Bojkiću (28) iz Jablanice kod Lopara kojeg optužnica tereti za ubistvo kuma Luke Stevića (34) iz istog sela na Majevici, danas je nastavljeno suđenje u Biljeljini. 

Ubistvo se dogodilo 15. maja prošle godine u večernjim satima, a telo ubijenog Stevića pronađeno je tri dana kasnije zamotano u najlon, u šupi zarasloj u korov.

Veštak Kovačević je istakao da je optuženi duševno zdrava osoba, jednostavne strukture ličnosti, prosečnih intelektualnih sposobnosti, te da nije zavisnik od droge.

"Stević je uputio verbalnu uvredu Bojkiću, što je kod njega izazvalo šok, stanje afekta i gneva visokog intenziteta. Svaki afekat visokog intenziteta utiče na sve funkcije, sužava svest i opažanje. Nakon što je doživeo uvredu, optuženi Bojkić je reagovao impulsivno. U vreme izvršenja krivičnog dela njegova sposobnost da upravlja vlastitim postupcima bila je bitno smanjena. U stanju privremene duševne poremećenosti on nije mogao upravljati svojim postupcima" opisao je Kovačević, naglasivši da nakon izvršenja krivičnog dela kod optuženog nastupa dezintegracija ličnosti koja generiše njegove naredne postupke, javljanje na telefon, objašnjavanje da je bio napadnut, skrivanje tela ubijenog.

Podsećamo, Đorđe B. je priznao ubistvo.

Kurir.rs / Avaz

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...