Najnovije vesti

POTRESNE SCENE U TUZLI: Migranti spavaju na stanici na kiši, voda se samo sliva oko njih! Ovom gradu preti humanitarna katastrofa (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

VLAST JOŠ NE ČINI SVOJE

POTRESNE SCENE U TUZLI: Migranti spavaju na stanici na kiši, voda se samo sliva oko njih! Ovom gradu preti humanitarna katastrofa (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Stotine migranata i dalje borave pod otvorenim nebom na platou glavne autobuske stanice u Tuzli. Vlasti nikako da pronađu privremeno rešenje za smeštaj ovih ljudi.

Kako prenose lokalni mediji, pljusak oslikava jad i bedu u kojoj borave migranti iz raznih krajeva sveta, među kojima ima dece i starijih maloletnika. Sklupčani u ćebad, ležali su pod nadstrešnicom zgrade dok su se pored njih slivali potoci vode.

Uskoro dolazi još hladnije vreme, verovatno i sneg, a ako se problem smeštaja preko zime ne reši na adekvatan način, Tuzli i Tuzlanskom kantonu preti humanitarna katastrofa.

O nevolji migranata već 18 meseci u kontinuitetu brinu volonteri dok se vlasti igraju „gluvih telefona“ i prebacuju nadležnost s jedne na drugu adresu.

Volonteri upozoravaju da ovim ljudima treba pomoć kako bi se sprečila moguća eskalacija njihovog akumuliranog nezadovoljstva, prenosi Avaz.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...