MIGRANTI ĆE NAPOKON BITI PREMEŠTENI, UNSKO-SANSKI KANTON ĆE PREDAHNUTI: Centri i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj
Foto: EPA / Fehim Demir

bih

MIGRANTI ĆE NAPOKON BITI PREMEŠTENI, UNSKO-SANSKI KANTON ĆE PREDAHNUTI: Centri i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj

Bosna i Hercegovina -

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Nermin Kljajić, izjavio je danas da je dobio obećanje da će novi migrantski centri biti formirani i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

Kljajić je rekao da su imali i posetu predstavnika britanske ambasade i da su dobili obećanje da će zemlje članice Saveta za sprovođenje mira razmatrati pitanje migrantske krize u BiH, sa posebnim osvrtom na USK.

foto: EPA / Fehim Demir

"Imamo obećanje da će biti formirani centri na teritoriji FBiH i Srpske. Videćemo 5. decembra kakva su rešenja članova PIK. Nadamo se da će ubrzo biti formirana vlast, pa i ova situacija pod kontrolu", rekao je Kljajić.

Naveo je da ne postoji nikakva pomoć niti komunikacija sa vlastima na nivou BiH, te da su u USK očekivali da će pre zime biti rešeno pitanje rasterećenja ovog kantona otvaranjem dva prihvatna centra, u Tuzli i u Kantonu Sarajevo.

foto: EPA/Fehim Demir

"Vidimo da se ništa ne dešava, nego da je fokus na formiranju vlasti", rekao je Kljajić.

Izrazio je zabrinutost za migrante smeštene u kampu Vučjak zbog nehumanih uslova za zimski period, ali i očekivanje da će problem biti rešen. Kljajić je naveo da se u "Vučjaku" trenutno nalazi od 500 do 1.000 migranata, a u Unsko-sanskom kantonu ih ima oko 5.000.

(Kurir.rs/Tanjug; Foto: EPA/Fehim Demir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track