DEČAK HEROJ  SE OPORAVLJA POSLE 17. OPERACIJE: Mehi Šabiću pre 2 godine izgorelo 70 odsto tela, ali se on ne predaje
Foto: Avaz.ba

svaka čast

DEČAK HEROJ SE OPORAVLJA POSLE 17. OPERACIJE: Mehi Šabiću pre 2 godine izgorelo 70 odsto tela, ali se on ne predaje

Bosna i Hercegovina -

Malo je 14-godišnjeg dečaka Mehu Šabića iz Gračanice, koji je pre dve i po godine teško stradao u požaru, zvati Meho Beton, Meho heroj. Više je on od toga. Pregrmeti 17 operacija i 98 puta se probuditi iz narkoze ne bi izdržali ni puno stariji i jači od Mehe.

A on se ne da. Pre pet dana na svetski poznatoj klinici “Bogenhauzen” u svetu poznati i priznati stručnjak rekonstruktivne hirurgije prof. dr. Milomir Ninković Mehi je uradio još jedan, dva, tri operativna zahvata. Kako javlja Mehin otac Nedim, ovog puta su urađeni leva šaka, leva strana vrata i skinuti ožiljci s brade. I opet je Meho sve to stoički izdržao.

Dečaku je 15. jula 2017. godine u velikom požaru u kome je gorela šupa s benzinom izgorelo 70 posto tela, život mu je visio o koncu, a ljkari mu nisu davali niti jedan posto šanse da će preživeti.

U nezabeleženoj bitki lekara na klinici “Klaić” u Zagrebu i klinici ”Bogenhauzen” i zahvaljujući Mehinoj hrabrosti, sada je izvesno, bitka za život je dobijena. Pobedili su i lekari, ali i Mehini roditelji Nedim i Albinka.

Kada se malo oporavio, Meho je ove godine pošao u 7. razred OŠ “Hasan Kikić” u Gračanici da sustigne drugove u gradivu i uspeo.

Sada će se malo odmoriti od silnih operacija i narkoza, pa opet u školske klupe do sledeće operacije. Hoće da na telu bude što manje ožiljaka, da bude lep k'o slika.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track