DRAGANU TURČIN OŠTETIO KOLA, A ONDA GA ODUŠEVIO: Prvo mu ostavio poruku, a ovaj gest će dugo pamtiti
Foto: Avaz.ba/S. Muhić

prijateljski se rastali

DRAGANU TURČIN OŠTETIO KOLA, A ONDA GA ODUŠEVIO: Prvo mu ostavio poruku, a ovaj gest će dugo pamtiti

Bosna i Hercegovina -

Službeniku koji radi u zgradi državnih institucija u Sarajevu Draganu Mijoviću u utorak je oštećen automobil na parkingu u centru grada. Posle prvobitnog šoka, usledilo je nešto što se u današnje vreme dešava vrlo retko.

"Zatekao sam svoj parkirani automobil s polomljenim levim farom. Prizor me veoma uzrujao i, onako ljut, jedva sam primetio u dnu šoferšajbne omanji papir u najlonskom omotu. Brzo sam uzeo da ga pročitam, očekujući psovke i pretnje nekog silnika koji to parking mesto svojata i koji mi je namerno oštetio vozilo. Na to sam pomislio jer mi je pre nekoliko godina neki „fini gospodin“ pred zgradom na Grbavici krvnički isparao pola automobila. Ali, kada sam razabrao šta piše na tom papiru, ostao sam, naprosto, zatečen. Tu je stajalo da se neki Faruk izvinjava zbog nanesene štete i kaže da ga obavezno pozovem na krupno podebljano napisan telefonski broj", ispričao je Mijović.

Kada ga je pozvao čovek je ljubaznim glasom nastavio da se izvinjava.

Ulica u kojoj se dogodio incident
Ulica u kojoj se dogodio incident foto: Avaz.ba/M. Tabaković

"Rekao mi je da se okretao i nije dobro video i, eto, desilo se. Dalje veli da ja štetu saniram i da će on podmiriti sve troškove, i da se plašio da kiša ne uništi njegovu ceduljicu pa ju je umotao u najlon. Da čovek ne poveruje. Obećah Faruku da ću potražiti polovan, što jeftiniji far pa ćemo se čuti, što sam i učinio istog dana. Odlučio sam da naplatim samo cenu fara od 40 KM, jer se za manje nije mogao naći, a ja sam sa svoje strane preuzeo troškove montaže hodanja oko nabavke, kao i sijalice, koja je, takođe, stradala", kazao je Mijović.

Rastali se kao prijatelji

Kako je nastavio, sutradan su se našli.

"Kao i ja, Faruk je došao deset minuta ranije na dogovoreno mesto. Preda mnom je stajao mlađi čovek. Odmah mi je dao novac i požurio da pogleda je li s farom sve u redu i ima li kakvih vidljivih tragova „njegove nepažnje“, za koju se ponovo izvinjavao, jer, eto, napravio mi je posla, a i neprijatnosti. Ja sam njemu zahvalio, uveravajući ga da mi je ovaj mali incident dao priliku da sretnem takvog čoveka. Pobliže se upoznasmo i saznah da se zove Faruk Ahmet Uzuntaš, Turčin je koji u Sarajevu živi i radi već 15 godina"; govori Dragan.

Rastali su se kao iskreni prijatelji. Kamo sreće i pameti, dodaje Mijović za Avaz, da se svi nesporazumi među ljudima ovako završavaju.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba/S. Muhić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track