Najnovije vesti

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Govorim sebi: Sabaheta, nemoj krasti, ali džaba, kradem u hodu! (VIDEO)
Foto: Avaz.ba/B. Cerić

ispovest

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Govorim sebi: Sabaheta, nemoj krasti, ali džaba, kradem u hodu! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

"Nikad ne znam kada će se to desiti i kada ću nešto ukrasti. Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti. Kradem u hodu", kazala je Sabaheta Džindo (61) u ekskluzivnoj ispovesti nakon što je nedavno bila privedena u Banjaluci.

Ova poznata kradljivica s dijagnozom šizofrenog poremećaja koji se ogleda u patološkoj krađi, prvi put se obratila jednom mediju i otvoreno govorila o krađama koje je počinila.

U prvi mah predstavila se kao sestra Sabahete Džindo iz Sarajeva. Novinari su pomislili da neverovatno liči na poznatu kradljivicu s poternice i video-snimaka na kojima olako kupi novčanike u kafićima, a onda je pokazala svoja lična dokumenta i otkrila da je ona žena za kojom traga policija u BiH.

Pred novinarima je bio lopov u čijem društvu i policajci proveravaju svoje džepove. Više nalik na domaćicu, Džindo ostavlja utisak žene blage naravi, prijateljice s kojom je ugodno ćaskati na kafi, kojoj suze poteku na spomen porodice, ali...

"Ja sam sada kriminalac, nekad nisam to bila. Iz Amerike smo se vratili s parama i sagradili smo kuću. Sramota me je od porodice. Zaplačem samo kad pomislim na njih, ali u policiji nikad ne plačem. Kažem im: “Stavite me u zatvor.” Ja kradem, ali ne volim kada mi napakuju nešto što nisam uradila", tvrdi Sabaheta, otkrivajući pravi povod zbog kog se obratila medijima.

U akciji kodnog naziva "Džep“ zajedno sa suprugom privođena je u Banjaluci zbog sumnje da je u ovom gradu počinila sedam krađa i oštetila svoje žrtve za ukupno 13.300 KM.

Pokazujući nalaz sa Psihijatrije Sokolac, gde je bila na lečenju od 5. novembra prošle do 5. juna ove godine, predočila je zapisnik iz Banjaluke kojim joj se na teret stavljaju dve krađe novčanika počinjene dok je bila na Sokocu. Jedna je počinjena 29. marta, a druga 12. januara ove godine.

"Takođe, kažu da sam 13. decembra, kada sam bila na sudu u Doboju, u butiku u Banjaluci ukrala novčanik u kojem je bilo 1.400 KM i 300 eura. To je 2.000 KM, a oni su sabrali da je to ukupno 2.500 KM. Zamislite šta policija radi. Tog dana me suprug vodio u Doboj, a oni su napravili akciju. Priveli su me i za godinu i po dana sve krađe mi napakovali," kaže Džindo.

Na pitanje da objasni zašto krade, Džindo kaže:

"Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti ovu čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM koje sam podigla preko "Western Uniona“, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: "Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu“, ali ne može".

Džindo objašnjava da je poternica iz Zagreba koja se često objavljuje u medijima povučena još 2017. godine. Zagrebački sud doneo je rešenje o obaveznom lečenju.

"Jednom su napisli Sabaheta Džindo u Vogošći stajala ispred salona i osmišljavala plan. Kunem vam se, nikad ne osmišljavam nikakav plan i nikad ne idem namenski. Mene kamere snimaju, ja se nikad nisam maskirala, nikoga ne napadam, ne otimam, a poznato je i da vraćam novac. Poznato je našoj i policiji u RS da uvek budem sama kada me uhvate", kaže Džindo.

(Kurir.rs/Avaz.ba, Foto: Avaz.ba/B. Cerić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...