TEGELTIJA: Kompromis u BIH je najbolje što je moglo da se desi! Rešavanje migrantske krize nam je u vrhu prioriteta!
Foto: RTRS

program reformi

TEGELTIJA: Kompromis u BIH je najbolje što je moglo da se desi! Rešavanje migrantske krize nam je u vrhu prioriteta!

Bosna i Hercegovina -

Najvažnije je da je dokument Program reformi rezultat kompromisa u BiH i to je najbolje što se moglo desiti, izjavio je predsedavajući Saveta ministara BIH Zoran Tegeltija.

On je istakao da je Program reformi obavezjući za sve institucije u BiH.

"Definisane su određene mere i aktivnosti i onaj deo koji bude na Savetu ministara, Savet će ih i sprovoditi", reka je Tegeltija za Avaz.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, Tegeltija je rekao da prvo treba uspostaviti Fiskalni savet gde bi trebalo da se definiše globalni fiskalni okvir koji će odrediti nivo sredstava.

On je potvrdio da će rešavanje migrantske krize biti u vrhu njegovih prioriteta.

Tegeltija je najavio da će prvi sastanak imati sa premijerima Republike Srpske i Federacije BiH, sa kojima će diskutovati o tim pitanjima, važnim za saradnju Saveta ministara i entitetskih vlada.

Tegeltija je izrazio zadovoljstvo sastavom novog Saveta ministara u kojem, kako je rekao, sede kompetentni ljudi, koji imaju iskustvo u svojim profesionalnim karijerama.

"Za uspeh u BiH potreban je timski rad Saveta ministara i potrebna je dobra podrška Parlamentarne skupštine. Moj cilj je uspešnija, bogatija i bezbednija BiH", poručio je Tegeltija.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track