AVDIĆ OTKRIVA KO JE ESKOBAROV NASLEDNIK! Kralj kokaina Tito nije Srbin, ali govori srpski i svi ga znate!
Foto: Žurnal.info, AP / Marta Vazquez Rodriguez / Europa Press, Printscreen YouTube

zovu ga evropski pablo

AVDIĆ OTKRIVA KO JE ESKOBAROV NASLEDNIK! Kralj kokaina Tito nije Srbin, ali govori srpski i svi ga znate!

Bosna i Hercegovina -

Dok za vođu jednog od najvećih narko-kartela, pod nadimkom Tito, u svetu misle da je Srbin zato što je sa ovih prostora i i opisuju ga kao evropskog Eskobara, poznati novinar otkriva da je reč o Edinu Gačaninu iz Sarajeva.

Kao je otkrio novinar Avdo Avdić, reč je o vođi narko-kartela Tito i Dino, koji je greškom označen kao Srbin.

"Dobro sam obavešten o čemu se radi i ovo je ubedljivo najopasnija mafija koja se ikada pojavljivala na području BIH. Kolege iz Perua su u junu, pre nego što sam počeo time da se bavim, objavile da evropskim narko-kartelom upravlja izvesni Srbin. Naravno, oni zbog jezika poistovećuju sve sa Srbima, Naveli su da je reč o izvesnom Srbinu pod nadimkom Tito, i da se on u policijskoj dokumentaciji u Južnoj Americi smatra evropskim Pablom Eskobarom", rekao je Avdić i dodao da je potom počeo da istražuje ovaj slučaj.

foto: Žurnal.info

"Kada sam počeo da istražujem kartel Tito i Dino, shvatio sam da je Tito zapravo Edin Gačanin iz Sarajeva, danas nastanjen u Dubaiju. Znači, kolege iz Perua su znale da postoji izvesni Tito a mi znamo ko je on" zaključio je Avdić. On je dodao i da je gačanin pokušao da zaustavi ovu priču.

"On je preko svog advokata zatražio od suda u BIH da nam se zabrani pisanje o njemu. Eto, sud nije presudio u njegovu korist" naveo je Avdić.

Reč je inače o kartelu kome su svetske policijske agencije zaplenile više od 14 tona kokaina, a njegov vođa Tito je označen kao neko ko kontroliše kompletno tržište drogom u Evropi i njeno dopremanje iz Latinske Amerike, tačnije Perua.

foto: AP / Marta Vazquez Rodriguez / Europa Press

Poslednja velika zaplena droge koja se vezuje za Titovo ime je ona kada je 7. decembra ratna mornarica Španije u regionu Pijura otkrila podmornicu koja je prevozila skoro dve tone kokaina i uhapsila četiri osobe.

Avdić je ranije u Žurnalu naveo da je reč o državljaninu BIH koji je veći deo svog života proveo u Holandiji, gde se povezao sa "bitnim osobama iz podzemlja".

"Policijske agencije su zadokumentovale da je on imao stalne kontakte sa, između ostalih Noufalom Fasihom zvanim Mr. Kuskus, koji je član kriminalne grupe iz Severne Irske okupljene oko porodice Kinahan. Tu je i Ridhuan Taghi koji je takođe delovao u Holandiji i za njim je raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog povezanosti sa brojnim ubistvima. Holandske vlasti su nudile 100 hiljada evra za bilo kakvu informaciju o njemu, a policija je objavila da se Taghi verovatno skriva u Dubaiju, gde se nalazi i vođa kartela Edin Gačanin" tvrdi Avdić.

foto: Profimedia

Taghi je uhapšen u Dubaiju ranije ovog meseca.

"Treći Gačaninov partner je Rafaele Imperiale zvani Pasta, jedan od čelnih ljudi italijanske mafije Kamora. Policijske agencije raspolažu informacijama da je Imperiale svoj novac uglavnom ulagao kupujući nekretnine u Dubaiju, ali i slike Vinsenta van Gogha koje su 2002. godine ukradene u Holandiji, a koje je on kasnije kupio za 100 miliona eura. I Edin Gačanin, kako smo već naveli, kupuje nekretnine u Dubaiju, a u tim poslovima su mu pomagali članovi njegove porodice koja je poreklom iz Sarajeva", stoji u navodima Žurnala.

Takođe je objavljena i šema po kojoj on doprema kokain do Evrope.

foto: Profimedia

"Gačanin kontaktira i organizuje nabavku kokaina na području Perua od četiri različite kriminalne grupe iz mesta Truhiljo, koje posluju odvojeno. Za svaku od ovih grupacija vezuje se jedna osoba koja je poverenja Edina Gačanina, a koja je poreklom sa prostora bivše Jugoslavije i čiji je zadatak da organizuju nabavku i pripremu za krijumčarenje kokaina u Evropu - navedeno je u jednom od policijskih izveštaja u čije su sačinjavanje bili uključeni i istražitelji DEA-e i holandske policije", navodi se.

Na ovakve navode žurnala navodno se oglasio i Edin gažanin iz Dubaija koji je tvrdio da je reč o izmišljenim tvrdnjama, kao i da nikada nije čuo za kartel Tito i Dino.

Kurir.rs / Source.ba, Žurnal, Foto: Žurnal.info, AP / Marta Vazquez Rodriguez / Europa Press, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track