Najnovije vesti

DODIK: Ustavni sud BIH je lakrdija! Prešao je crvenu liniju
Foto: Facebook video prtscr / RTRS

sednica snsd

DODIK: Ustavni sud BIH je lakrdija! Prešao je crvenu liniju

Bosna i Hercegovina

Izvršni komitet SNSD održao je danas proširenu sednicu na kojoj je data podrška održvanju sednice Narodne skupštine RS u vezi sa antidejtonskim delovanjem Ustavnog suda BiH, a predsednik stranke, Milorad Dodik, je poručio da je važno u ovom trenutku očuvati jedinstvo i da je, kako je rekao, "pređena crvena linija delovanja".

"Ustavni sud BiH je lakrdija pravnog sistema, a spekulativno i manipulativno delovanje ljudi koji su učestvovali u donošenju ove odluke se izdiglo iznad prava. Oni su tom odlukom poništili svoje ranije odluke. Ovo je krivično delovanje sudija Ustavnog suda koje je diktirano iz svetskih centara moći", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Naveo je da su podržali stav da se na sednici obrate predsednici političkih partija koji su bili na konsultacijama kod predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, kao i da se obrate šefovi klubova kako bi usvojili zaključke koje će pokušati usaglasiti uoči sednice. 

Ponovio je da tamo gde mogu da zaustave donošenje odluka da će ih zaustaviti.

"A, tamo gde možemo da odlučujemo da glasamo protiv. To se danas videlo i u Domu naroda. Tako će biti i u Predstavničkom domu", rekao je Dodik. 

Podsetio je da su u Domu naroda četiri poslanika SNSD-a glasali protiv, a jedan poslanik SDS-a je bio uzdržan.

"Ovo znači da smo posložili nove prioritete", poručio je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Facebook video prtscr / RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...