PALE UZ BRAĆU U CRNOJ GORI: I kad ovaj sramni zakon bude prošlost poruka će biti ista NE DAMO SVETINJE! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / Palelive

litija podrške

PALE UZ BRAĆU U CRNOJ GORI: I kad ovaj sramni zakon bude prošlost poruka će biti ista NE DAMO SVETINJE! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Sabrani u zajedničkoj molitvi za spas pravoslavnog naroda i svetinja u Crnoj Gori, dostojanstveno sa ikonama u rukama, verujući narod Pala ispred hrama Svetog arhangela Gavrila poslao je jasnu poruku podrške.

Ističu da podržavaju braću u Crnoj Gori i da ovim žele da pokažu da su Pale i čitava Srpska uz Crnu Goru. Žele i da se poništi famozni Zakon o slobodi veroispovesti.

"Pošto smo mi odavde sa Romanije uglavnom svi poreklom iz Crne Gore, poruka je jedna i jasna – ne damo svetinj" istakli su na skupu podrške.

Miloš Kovač, organizator skupa, ističe da je ovo drugo okupljanje na Palama, čime žele da pošalju poruku braći i sestrama u Crnoj Gori da nisu sami. To je jedan narod, jedna Srpska pravoslavna crkva koja je kroz vekove davala život, postojanje i smisao života svakome ko veruje, istakao je protojerej stabrofor Darko Đogo.

"Ma kakava ljudska odredba ili ma kakav zakon ne može da otme od crkve Božje, ono što je vekovima njeno, u pitanju su svetinje, u pitanju su manastiri, hramovi božji" dodaje Đogo.

I kada prođu ova vremena i taj besprizorni (besramni) zakon bude siva prošlost i jedna od istorijskih mrlja daleko iza nas, kaže Đogo, ostaće rečenica - „Ne damo svetinje“.

Kurir.rs / RTRS, Foto: Youtube prtscr / Palelive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track