I ISTOČNO SARAJEVO ISPUNILO POSLEDNJU ŽELJU DR LAZIĆA: Marš na Drinu se orio ulicama, građani odali počast sa balkona
Foto: Youtube/Printscreen

preminuo od koronavirusa

I ISTOČNO SARAJEVO ISPUNILO POSLEDNJU ŽELJU DR LAZIĆA: Marš na Drinu se orio ulicama, građani odali počast sa balkona

Bosna i Hercegovina -

Opština Istočno Novo Sarajevo ispunila je poslednju želju čuvenog srpskog hirurga Miodraga Lazića, koji je u Nišu preminuo od posledica virusa korona, puštajući s razglasa na Trgu Republike Srbije pesmu "Marš na Drinu".

Vozilo s čijeg razglasa se čuje pesma "Marš na Drinu" prolazilo je ulicama Istočnog Sarajeva nakon 20.00 časova kada je zbog epidemije zabranjeno kretanje, a brojni građani izašli su na prozore i balkone kako bi odali poštu doktoru Laziću.

Čuveni srpski hirurg je u poslednjoj poruci javnosti potpisanoj sa "Doktor Laza - hirurg napaćenog srpskog naroda" naveo da mu je poslednja želja da bude ispraćen pesmom "Marš na Drinu".

Ratni hirurg doktor Miodrag Lazić (65) preminuo je u utorak od posledica virusa korona. Učestvovao je kao dobrovoljac u odbrani Republike Srpske gde se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.

Lazić je u avgustu 1991. godine napustio mesto hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Krajinu.

foto: Printscreen/ Youtube

Kada je došao u Republiku Srpsku bio je smešten na Palama. Tamo su kako je svedočio, dovozili pacijente četiri sata, a smrtnost je bila u 80 odsto slučajeva. Hrabri hirurg odlučio je da se napravi bolnica na liniji odbrane, kako bi bio bliže ranjenicima, čime je svoj život doveo u opasnost.

"Kad silazim u tu sarajevsku kotlinu, kao da silazim u one Danteove krugove pakla. Vraćam se u mesto koje nema veze sa životom i normalnim svijetom. A kad siđeš dole, sve ti to postane normalno, a ono drugo strano", pisao je doktor Lazić u knjizi "Dnevnik ratnog hirurga".

Kurir.rs/Atvbl.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track