SARAJEVO NIKAD SIGURNIJE: Korona očistila prestonicu BiH od opasnih kriminalaca (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen: Youtube/CLIP/Vijesti.ba

bruka

SARAJEVO NIKAD SIGURNIJE: Korona očistila prestonicu BiH od opasnih kriminalaca (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Ako je koronavirus išta dobro doneo prestonici BiH, to je drastično smanjeno, odnosno gotovo iskorenjeno krivično delo džepne krađe.

Džeparenje, ili kako ga Sarajlije kolokvijalo zovu „bunarenje“, socijalna distanca za divno čudo potpuno je eliminisala, sudeći prema policijskim izveštajima.

„Radna mesta“ džeparoša, poput tramvaja, trolejbusa, autobusa, te drugih lokacija gde se može zavući ruka u džep jednostavno više nisu puna građana, nema gužvi, što je lopove ostavilo „bez posla“.

Poslednji slučaj koji je zabeležen u Sarajevu, a koji se tiče džeparenja desio se u Sarajevu 3. februara ove godine kada su trojica lopova uhvaćena na delu u SCC-u, nakon toga, su stupile na snagu mere Kriznog štaba te zabrane okupljanja koje su lopove „poslale na biro“.

Čak ni najiskusniji policajci poslednjih meseci u gradu nisu primetili grupe koje kradu.

Prema policijskom izvoru Avaza „kvartovski“ policajci odnosno pripadnici MUP-a KS koji su zaduženi da patroliraju pješice po odredđenim naseljima nisu u svojim izvještajima već dugo vremena naveli aktivnosti džeparoša.

Čak se u izveštajima u okviru projekta RPZ (rad policije u zajednici) ne pominju džepne krađe.

Nije na odmet podsetiti da džeparoši rade u timu, ređe samostalno, u gradskom prevozu, na autobuskim stanicama, u ambulantama, čekaonicama, zapravo svugde gde ima konfuzije i gužve, što je pogodno da se iskoristi da se nesmetano izvuče novčanik, mobilni ili druge dragocenosti, jer je samo pitanje vremena kada će se ponovo vratiti i krenuti s lopovlucima.

Kurir.rs/Avaz Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track