GRUJIČIĆ UVEREN U POBEDU U SREBRENICI: Protiv izgradnje spomenika svim žrtvama su oni koji su opredeljeni za sukobe
Foto: Profimedia

JASNO

GRUJIČIĆ UVEREN U POBEDU U SREBRENICI: Protiv izgradnje spomenika svim žrtvama su oni koji su opredeljeni za sukobe

Bosna i Hercegovina -

Aktuelni načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je uveren u svoju pobedu na predstojećim lokalnim izborima za ovu funkciju jer ima podršku srpskih stranaka.

On je istakao da je osvajanje vlasti u Srebrenici za Republiku Srpsku važno s obzirom na velike pritiske sa strane, te da u tom smislu postoji velika odgovornost.

Grujičić je najavio da će opštinska vlast nastaviti sa politikom otvaranja novih radnih mesta, ali i razvoja turizma, podsetivši da su u Srebrenici realizovani brojni korisni projekti uz pomoć Vlade Republike Srpske, pa i Srbije, a na dobrobit celokupnog stanovništva.

On je za ATV rekao da vlada loš odnos prema evidentnim srpskim žrtvama u Srebrenici i okolini, dok se na drugoj strani veličaju bošnjačke žrtve, što je opterećenje i prepreka pomirenju.

Grujičić je naveo da je odnos sa bošnjačkim političarima u Srebrenici korektan, ali da je problem politikantsko uplitanje iz Sarajeva i SDA.

Podsjetivši na napad prije pet godina na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice, Grujičić je naglasio da je neprihvatljivo što nije razrešen taj slučaj.

Kada je reč o izgradnji fontane i spomenika mira na trgu u Srebrenici, Grujičić je rekao da je to dobra ideja koja će poslati poruku da mir nema alternativu, ocenivši da su svi koji su protiv toga opredeljeni za sukobe.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track