NJIH JE LIKVIDIRAO DARKO ELEZ: Zbog ova dva mafijaška ubistva BiH traži njegovo izručenje
Miloš Ostojić i Siniša Miličević, Foto: Avaz.ba

kriminal

NJIH JE LIKVIDIRAO DARKO ELEZ: Zbog ova dva mafijaška ubistva BiH traži njegovo izručenje

Bosna i Hercegovina -

Nakon današnjeg hapšenja Darka Eleza (40) u Beogradu, ponovo su se uzburkali duhovi podzemlja u BiH

Naime, Tužilaštvo BiH zatražilo je njegovo izručenje iz Srbije zbog suđenja po potvrđenoj optužnici, ali i zbog istrage o dve mafijaške likvidacije koje su se dogodile 2018. i 2019. godine, a koje Državno tužilaštvo, u saradnji s policijskim agencijama, istražuje nekoliko godina.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, Darko Elez se tereti za likvidaciju Siniše Miličevića zvanog Tigar, koji je u sačekuši brutalno ubijen 1. juna 2018. godine. Njega su ubice sačekale u naselju Dobrinja ispred haustora u kojem je živeo, a izrešetan je s pet hitaca, dok je šestim „overen“ iz Magnuma.

Sledeće godine, 2. januara, također, po istom receptu, likvidiran je Miloš Ostojić u Lukavici i za ovo ubistvo se tereti Elez. Ostojić je ranjen ispred kluba „Sparta“, a ubrzo je od povreda preminuo na licu mesta.

Ostojićeva porodica ima u vlasništvu više firmi, kao i poznate pekare „Zlatno zrno“.

Inače, prema rečima izvora Avaza koji je dobro upućen u istragu, radi se o ljudima bliskim Đorđu Ždrali zvanom Đoka, Elezovom bivšem kumu s kojim je godinama u sukobu i jedan drugog su više puta pokušali likvidirati.

Kako je Tužilaštvo BiH danas potvrdilo, Elez je obuhvaćen istragom i o teškim krivičnim djelima počinjenim na području Istočnog Sarajeva, među kojima su dva ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, planiranja i pokušaji ubistva na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine te iznude, zastrašivanja i druga krivična dela na štetu oštećenih osoba s područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track