Najnovije vesti

DODIK POSLE PONIŠTAVANJA IZBORA: Odluka CIK BiH je čist etnički inženjering
Foto: Youtube prtscr / RTRS

ljut

DODIK POSLE PONIŠTAVANJA IZBORA: Odluka CIK BiH je čist etnički inženjering

Bosna i Hercegovina

Odluka CiK BiH da poništi izbore u Doboju i Srebrenici je "čist etnički inženjering", izjavio je danas predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je, posle razgovora sa gradonačelnikom Doboja, rekao da je ta odluka CIK-a "usmerena protiv Republike Srpske, ali isto tako to je i priprema za naredne izbore".

"Žele da se oslabi SNSD. Sva srpska glasačka mesta u Srebrenici su poništena, a dva bošnjačka nisu. Ovde se radi o čistom inženjeringu. CIK je pod čistim upravljanjem stranaca", rekao je Dodik.

Poručio je da se ovo nije smelo dogoditi i dodao da odluka CIK-a predstavlja ozbiljan presedan.

"Grad Doboj je krenuo u razvoj. Gradi se auto-put, bolnica, dvorana i sada neko to želi da zaustavi", kzao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik je kazao da je ovde reč i o jednoj sramotnoj koaliciji SDS-a i PDP-a, odnosno Mirka Šarovića i Branislava Borenovića.

"Ne mogu da ponište dovoljno izbora u Republici Srpskoj koliko ćemo mi pobediti. Tamo gde su Srbi, pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti Sudu, mada je i to bezvezno, jer je to sve jedna struktura", rekao je Dodik i najavio da će SNSD započeti aktivnosti za bojkot izbora 2022. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...