Najnovije vesti

OTAC STRADALOG SRĐANA ALEKSIĆA: On nije poginuo uludo, već živi u svakom dobrom čoveku
Foto: Printscreen Youtube

godišnjica smrti mladića iz trebinja

OTAC STRADALOG SRĐANA ALEKSIĆA: On nije poginuo uludo, već živi u svakom dobrom čoveku

Bosna i Hercegovina

Rade Aleksić, otac hrabrog mladića Srđana iz Trebinja, koji je pre 28 godina dao svoj život da bi spasao prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića, kaže danas da njegov sin nije poginuo uludo i da "živi i dalje u ljudima širom BiH, Srbije".

"Danas je dan kada je sahranjen Srđo Aleksić, dan kada je sahranjeno njegovo telo. Tada nisam znao da će Srđan ostati da živi, kao uspomena na nešto učinjeno ljudsko, nešto što je dalo neki tračak nade u zlom vremenu. Danas Srđo ne da živi kod mene, u meni kao ocu, već osećam da živi u svakom dobrom čoveku...", rekao je otac ovog plemenitog mladića za sarajevske medije.

Rade Aleksić kaže da je ponosan čovek kada ide gradom, bez obzira na gubitak još jednog sina, pre Srđana.

Zahvaljujući sećanju na Srđana, ponosan je jer ga na ulicima pozdravlja mlad svet, a vrlo često ga, kaže, iznenade oni koji žele da dođu iz Sarajeva, Zenice, Beograda da se sretnu, popričaju i odu na Srđanov grob.

"To je za mene najveća pohvala i najveća sreća što u ljudima to delo Srđanovo čini dobro. Čak se nadam da će sve brže i brže da prestanemo da se brojimo na Srbe, muslimane… da ćemo svi biti ljudi koji ćemo složni graditi svoj život", istakao je Rade Aleksić.

Srđan Aleksić je preminuo od povreda koje je zadobio kada je na jučerašnji dan pre 28 godina odbranio svog prijatelja muslimana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...