BOSANAC AMIR POSTAO HEROJ U ŠVEDSKOJ: Spasao dečaka koji je upao u ledenu vodu! Otkriva šta se tačno dogodilo
Foto: Facebook/Vänersborgs kommun

spasao ga sigurne smrti

BOSANAC AMIR POSTAO HEROJ U ŠVEDSKOJ: Spasao dečaka koji je upao u ledenu vodu! Otkriva šta se tačno dogodilo

Bosna i Hercegovina -

Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu Vanersborgu. Ovaj Bosanac iz zaleđenog jezera izvukao je 12-godišnjeg dečaka Elijasa i spasao ga od sigurne smrti.

"Dečak se vraćao iz škole sa svojim prijateljem. Njih dvojica ugledali su dva labuda u kanalu. Hteli su da ih pomiluju, međutim, jedan od dečaka se prevrnuo i upao u vodu. Prava je sreća da kanal nije dubok, pa je dečakova glava bila iznad vode. Napolju je bilo minus šest stepeni, bilo je veoma hladno", kazao je Palislamović.

Ističe da se slučajno zadesio na mestu nesreće.

"Ja sam taj dan delio kazne onima koji su se pogrešno parkirali. Bilo je oko pola tri popodne. Šefica mi je kazala da proverim jedno vozilo, a kada sam pošao, na izlazu s parkinga, na retrovizoru sam video jednog starijeg čoveka i dečaka kako kleče na ivici kanala", ispričao je Palislamović.

Kaže da se dečak tresao od hladnoće, a s obzirom na to da su se u blizini nalazile gvozdene merdevine pričvršćene za beton, rekao mu je da pokuša da dođe do njih.

"Jezero je već uveliko bilo zaleđeno, samo delovi do obale nisu bili zaleđeni. Sišao sam u vodu i izvukao ga napolje. Skinuo sam mu garderobu, obukao mu svoju jaknu i kapu, ubacio ga u auto i odvezao u bolnicu. Plašio sam se da će dečak pasti u šok. Brzo sam došao u bolnicu. On nije mogao da hoda. Bio sam na pravom mestu u pravo vreme. Da je ostao još koji minut, sigurno bi se onesvestio", kazao je Palislamović za Avaz.

Dečakov otac je sutradan poslao pismo zahvalnosti firmi u kojoj Palislamović radi.

"Iz firme su pismo prosledili i kolegama širom Evrope. Dobio sam dosta zahvalnica. Lokalne novine predložile su me za švedskog heroja", rekao je Palislamović.

Dečak je ubrzo nakon lekarske pomoći pušten kući.

"Nakon tri dana ponovo smo se sreli. Ponovo se vraćao iz škole i video me. Odmah je dotrčao i zagrlio me. Zahvalio mi je što sam mu pomogao. Dobio sam poziv i iz drugih švedskih medija da im ispričam ovu priču. Takođe, upoznao sam dečakovu majku, koja mi je, naravno, zahvalila", naglasio je Palislamović.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track