Najnovije vesti

PONOVLJENI LOKALNI IZBORI U BIH: Grujičić pobedio u Srebrenici, u Doboju vodi SNSD
Foto: Profimedia

BORBA ZA DVE OPŠTINE

PONOVLJENI LOKALNI IZBORI U BIH: Grujičić pobedio u Srebrenici, u Doboju vodi SNSD

Bosna i Hercegovina

Kadidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić proglasio je večeras pobedu na ponovljenim izborima u toj opštini.

"Srebrenica je dobila starog novog načelnika. Čekamo konačne rezultate, ali već sada znamo da će biti bolji rezultat nego 15. novembra. Ako ponove izbore opet , biće još veća razlika", kazao je Grujičić za banjalučku Alternativnu televiziju.

Prema njegovim rečima, to dokazuje da ljudi žele "suživot, bolji život i da se nastavi ono što je započeto".

Inicijativa "Moja adresa-Srebrenica", čiji je kandidat za načelnika bio Alija Tabaković, a koju su podržao blok probosanskih stranaka, odlučila je da bojkotuje izbore.

Bojkot je rezultat njihove ocene da je Centralna izborna komisija BiH (CIK) donela po Bošnjake nepravednu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mesta, dok nije omogućeno ponovno glasanje iz inostranstva.

Na taj način, kako su naveli, onemogućeno je glasanje oko hiljadu Bošnjaka iz Srebrenice koji sada žive u inostranstvu.

Oni su najavili podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH zbog odluke CIK-a.

Na ponovljenim izborima u Doboju, prema do sada prebrojanim glasovima, u trci za gradonačelnika ubedljivo vodi kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Boris Jerinić, ispred kandidata opozicionih stranaka (SDS-PDP-DNS) Cvijana Filipovića i Socijalističke partije (SP) Srđana Todorovića.

CIK je poništila izbore na većini glasačkih mesta u Srebrenici i Doboju održane 15. novembra, kada su loklani izbori provedeni u celoj BiH, zbog više izbornih nepravilnosti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...